Tidig seriefinal – då är det bara att njuta

Foto: PER MONTINI

Tidig seriefinal – då är det bara att njuta

När fotbollen blir matematik vet man att man är ute på hal is.
Som inför den hajpade så kallade seriefinalen mellan Kopparbergs/Göteborg FC och FC Rosengård på torsdagen på Valhalla IP.
Det kan gå hur som helst, som alltid – ingen sten är helt rund, inga facit skrivs innan Montserrat Caballé sjungit sista låten…
Men det är ju kvällar som dessa som ger bränsle till hjärtan som brinner.
Det är kvällar, matcher som dessa vi lever för. Utan dem hade vi inte haft eller inte fått nån energi!
Längst ner här hittar ni förresten också matchprogrammet inför
torsdagen.

Vi är ju igång nu, sedan en tid. Och alldeles oavsett allting kan vi väl vara överens om att fotboll utan publik är som tacos utan jalapeno och salsa, som tonic utan gin, som Mick utan Keith, som Neil Young utan Crazy Horse, som Basia Bulat utan Pustervik…

…ja ni förstår…

En del av oss har ändå haft möjlighet att komma in på arenorna. Andra är förvisade att kolla text-tv eller köpa dyra abonnemang som kan eller inte kan leverera sändningar som motsvarar de förväntningar som cashen har rätt att kräva.

För OBOS Damallsvenskans del måste jag ändå säga att Sportbladet Play fått till det mycket bättre än de senaste årens sändningar från diverse obskyra leverantörer. Hatten av och kul att ni ger tjejerna samma uppmärksamhet och levererar med samma ambition som herrfotboll.
RESPEKT!

Nu till matchen mot mästarna GC Rosengård på torsdagen.
Spännande som f*n såklart!

Och även om KGFC inför den här omgången av serien toppar tabellen, är det ingen regel, oskriven eller skriven, som säger att vi gör det på fredag när vi vaknar upp och loggar in på text-tv eller svenskfotboll.se.

Bägge lagen har hittills 15 gjorda mål i en kolumn och bara två insläppta i kolumnen bredvid. KGFC står på 16 poäng (efter ett snöpligt kryss mot Eskilstuna), FCR klockar in på 15 så här långt (efter torsk mot samma, alltid luriga Eskilstuna).

Men det är historia nu.

Såklart, allt som inträffat ligger bakom oss, det som inte hänt ännu skapar bara möjligheter, hopp, glädje och förväntan. Så tänkt inte en sekund på det som varit, bara det som väntar...

Nu kör vi mot tre poäng, sex poäng, till och med nio poäng under den dagarna som väntar (FCR hemma, Linköping hemma och Piteå borta). Det är förstås ambitionen och det är en häftig resa att snirkla in på så här under sensommaren 2020..

Ja, vi hoppas ju och många av er som läser detta hoppas ju också, det vet jag, eftersom jag lärt känna er och kalibrerat min egen puls, min egen muskel där mitt i bröstet, med era fotbollshjärtan, under en ganska lång tid nu.

2020 är ’The Year Of KGFC’  – underbart att ni är med på resan, att dela den med er.

Sedan är det Covid 19, Corona. Vi vet inte ännu inte när vi vaknar upp på andra sidan. Men vi kommer att göra det…

…men kanske inte i år, kanske inte ens 2021.

När vi tills slut ändå kommer ut på det nylagda konstgräset på andra sidan porten som leder till postcovid, då är vi starkare än någonsin, då är Kopparbergs/Göteborg FC ett lag och en klubb som står väl rustat inför framtiden – tack vare vår historia, tack vare alla dem som tror på den framtidssatsning vi gör och har inlett.

Matchen mot FC Rosengård på torsdagen är årets första rejäla och nästan EXIT-euforiska superkick, adrenalinchock och volleyskott mot de härliga himlar som svensk fotboll ibland når.

Tyvärr är 'skiten' som den är, d v s publiklös.

Men vi vet att ni stöttar oss, från utsidan av arenan ;-), eller framför tv.n, eller i era tankar, i höst hoppas vi att vi kan ses igen!

KGFC har under de sex säsonger jag jobbat med laget aldrig känts mer spännande än i år. Jag har aldrig upplevt den goa kemin, de skratten, den tryggheten, de självklara leendena och den sammanhållningen tidigare.
Hoppas det är ett gott tecken.
Sa jag förresten att jag skickat in de första formulären och anmälningarna till höstens Champions League.
Det kommer att bli bra det här…

Här är för övrigt matchprogrammet inför matchen mot Rosengård på torsdagen (Avspark: 19.00,https://www.sportbladetplay.se/ är platsen där ni följer dramat bäst):

MATCHPROGRAM

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler