Tankar inför slutspurten (+ Matchprogrammet)

Foto PER MONTINI

Tankar inför slutspurten (+ Matchprogrammet)

Det står uppdukat framför oss.
Men vi vågar liksom inte smaka, inte ännu.
Men bara förnimmelsen av guld mot smaklökarna, är ju en kulinarisk upplevelse i sig, en karamell man vill suga på länge, länge...
(Matchprogrammet inför matchen mot KIF Örebro längst ner på sidan.)

Fyra matcher återstår.

Två lag återstår i det som vi på tabloidsvenska kallar för "guldracet" – Kopparbergs/Göteborg FC och FC Rosengård.
Fyra poäng upp för KGFC och kvar på programmet står Örebro (h), Växjö (b), Linköping (b) och Vittsjö (h).
Vad FC Rosengård har kvar tänker jag inte fördjupa mig i – vännerna i Malmö får liksom sköta sitt.

Nånstans är det ju också så att spekulationer hit och gissningar dit inte leder till något annat än att hålla liv i just dem, spekulationerna alltså. Om jag sitter och räknar på poäng och eventuella kryss och förluster så kommer verkligheten ändå att leva sitt eget liv och om KGFC tappar poäng i någon av de återstående matcherna eller om Rosengård sladdar av banan mot Vittsjö; vad jag siar om spelar ju trots allt ingen roll när vinden fångar seglen och bär något av lagen mot mållinjen.

Jag har följt det här laget på nära håll i över tio år, som en del av organisationen i snart sju. Genom åren har jag mött (och möter fortfarande) fantastiska spelare som Lieke Martens, Manon Melis, Christen Press, Loes Geurts, Rebecka Blomqvist, Lisa Ek, Johanna Almgren, Linne Liljegärd, Lisa  Anna Ahlstrand, Olivia Schough, Kristin och Marie Hammarström, Jane Törnqvist, Pauline Hammarlund, Marlene Sjöberg, Emma Berglund, Jennifer Falk, Stina Blackstenius, Natalia Kuikka, Emma Koivisto, Anita Asante,  Beata Kollmats, Elin Rubensson, Filippa Curmark, Stina Segerström, Emma Kullberg, Vilde Bøe Risa, Lotta Schelin, Emily Sonnett, Camille Levin, Catrine Johansson, Julia Roddar, Evelyn Ijeh, Hanna Wijk, Hanna Andersson, Filippa Angeldal, Kicki Bengtson och säkert glömmer jag mer än en handfull i hastigheten...
Sorry för det i så fall.

Det som varit så fantastiskt i år med att följa KGFC är:
• Det stundtals fantastiska spelet över hela banan. Snabbt passningsspel, tryggt bollinnehav, kvicka omställningar, en defensiv som det är hart när omöjligt att tråckla sig igenom. Åtta insläppta talar sitt tydliga språk.
• Sammanhållningen och den goda stämningen i truppen. Trots att truppen är bredare än någonsin tidigare, trots att ett landslagsmeriterat gäng spelare tvingas starta på bänken i varje match, är det inget gnäll eller blängande under lugg. Alla fattar, alla inser att laget blir lika starkt även om "just jag" hamnar utanför startelvan den här gången.
• Vi har fått se individuella spelprestationer som varit på en ny nivå. Det är såklart ingen slump att KGFC försörjer landslag över halva Europa med spelare. Jag tänker inte nämna någon här, men ni vet alla vilken magiskt spets KGFC numera har på alla positioner och hela vägen upp på läktaren,

På lördagen kommer KIF Örebro på besök till Valhalla IP. Och även om statistiken talar ett språk som såklart sätter KGFC i förarsätet från start, vet varenda kotte som sysslar med fotboll att siffrorna på Svenska Fotbollförbundets hemsida är en sak och att de 90 minuter senare inte spelar roll ett endaste skvatt. Alla matcher är sina egna universum och ingen vet hur straffarna döms, hur de gula korten fördelas, hur många gånger en superinspirerad Karin Lundin (välkommen tillbaka till Valhalla iP) hittar nätet, hur firma Blackstenius/Hammarlund/Blomqvist (23 mål tillsammans i år!) peakat dagsformen.

Vi tar och spelar om det, va? Med en ödmjukhet under Kopparbergs-logotypen på bröstet och en jävla vilja innanför skallbenet.

Då ska det nog går bra det här.
Vi vill ju så mycket mer än att bara förnimma smaken av guld, vi vill ha hela kakan och vi vill ha den senast den 15 november vid pass 16.45.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Ni ser matchen på Sportbladet Play, avspark på lördagen 16.00.

Här är matchtruppen mot KIF Örebro:Jennifer Falk
Lisa Hall
Jennifer Falk
Emma Berglund
Emma Koivisto
Emma Kullberg
Emily Sonnett
Evelyn Ijeh
Vilde Bøe Risa
Natalia Kuikka
Filippa Curmark
Julia Zigiotti Olme
Anna Csiki
Filippa Angeldahl
Rebecka Blomqvist
Stina Blackstenius
Hanna Wijk
Pauline Hammarlund
Julia Roddar

MATCHPROGRAMMET HÄR!

Visa fler