Vinst igen efter mål av två heta forwards

Foto: PER MONTINI

Vinst igen efter mål av två heta forwards

Poängen trillar in, toppkänning i tabellen.
Seger med 2-0 borta mot Växjö på onsdagskvällen.
– Vi fick inte riktigt till det i den första halvleken, tycker Rebecka Blomqvist, som gjorde matchens första mål.
– Men vi håller 0-0 då och kan sedan vinna rättvist efter en mycket bättre andra halvlek.

Växjö på bortaplan är aldrig en lätt nöt att knäcka. 
Så inte heller den här halvljumma onsdagkvällen i maj. Första halvleken utvecklade sig till ett ställningskrig, lite andefattigt och en tillställning där de riktigt heta målchanserna uteblev och där egentligen inget av lagen förtjänade att gå till halvtidsvila i ledning.

Följaktligen mållöst efter 45 minuter.

Efter paus snackade vi sedan ett helt annat språk. En rivstart från gästerna som brukar husera på Valhalla IP – spelövertag, bollinnehav, ett väsentligt högre tempo och just där och då kändes det som en tidsfråga innan det skulle sjunga i nätet bakom Växjö-keepern Moa Edrud.
– Vi har letat lite grann efter att spela på topp i 90 minuter, under en full match, menar Rebecka Blomqvist. Men vi får ta ned oss den andra halvleken och de tre poängen i bussen hem till Göteborg.

Blomqvist hade ett par chanser under matchen, bland annat en boll ribban, som inte resulterade. Det blev till slut ändå hon som gjorde det förlösande ledningsmålet.
– Det var skönt, säger hon.

Då var vi tio minuter in i den andra halvleken.

Lite mer än 20 minuter senare höll sig KGFC:s andra forward för kvällen, Pauline Hammarlund, framme och kunde slå in 2-0. Spiken i kistan liksom…

Både Blomqvist och Hammarlund har figurerat i diskussionen om vilka som ska få en ”guldbiljett” när Peter Gerhardsson presenterar sin VM-trupp på torsdagen.
– Jag vet ju att mitt namn har nämnts och det är såklart roligt, säger Rebecka. Men vi har haft så många matcher här i klubblaget, så det där är inget som jag har tänkt på egentligen och absolut inget jag räknar med.

Men en go bonus skulle det väl vara?
– Ja, det kan man säga.

Små skadekänningar på Filippa Curmark och Emma Koivisto gjorde att de inte kunde vara med i matchtruppen mot Växjö på onsdagen.

Förhoppningsvis är båda tillbaka i spel igen inom kort, kanske redan till helgen på hemmaplan mot Limhamn/Bunkeflo, matchen som är den sista innan det långa VM- och sommaruppehållet i OBOS Damallsvenskan.

Den spelas på Valhalla IP nu på söndag den 19 maj.
Avspark 15.00.
Vi ses då – och ni vet ju att det är fri entré!
Då siktar vi på tre poäng ytterligare – och sedan ett fint VM för alla dem av våra spelare som får vara med om det äventyret.

Forza KGFC!

 

Växjö DFF – Kopparbergs/Göteborg FC 0-2 (0-0)
0-1 (55) Rebecka Blomqvist
0-2 (79) Pauline Hammarlund

Så spelade KGFC mot Växjö:
Jennifer Falk

Emma Pennsäter
Taylor Leach
Beata Kollmats

Julia Roddar 
Elin Rubensson 
Vilde Böe Risa
Julia Zigiotti
Natalia Kuikka

Pauline Hammarlund
Rebecka Blomqvist

Ej inbytta:
Loes Geurts
Karin Lundin
Amanda Johnsson Haahr
Hanna Andersson
Evelyn Ijeh

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler