Välkommen till KGFC Anna Csiki

Foto: TORE LUND

Välkommen till KGFC Anna Csiki

Den ungerska landslagsspelaren Anna Csiki är klar för Kopparbergs Göteborg FC.
Hon rankas som en av sitt lands största framtidsnamn och har tidigare rönt intresse från europeiska toppklubbar som Bayern München och franska Fleury.
– Det här är en jättebra chans för mig att ta nästa steg i min utveckling, säger Csiki, som gjorde sitt första träningspass med KGFC på tisdagen.

Anna Csiki är en snabb och bollsäker mittfältare, som helst håller till på den vänstra halvan av planen. Hon klarar egentligen av att spela både som central mittfältare och på ytterkanten, inte heller positionen som vänsterback är främmande.
– I landslaget har jag hittills mest varit placerad i backlinjen, säger hon. Så det fungerar naturligtvis också, även om jag ser mig själv som mittfältare i första hand.

Den 20-åriga mittfältaren tas nu in som ersättare för Elin Rubensson, som är gravid och missar hela säsongen 2020.
Anna Csiki har hittills i karriären vårdats ömt av sin klubb, klassiska Ferencváros från huvudstaden Budapest, och har pekats ut som ett av nationens verkliga framtidsnamn.

Naturligtvis har detta gett eko utomlands. Men trots att klubbar som Bayern München och Fleury ryckt i henne har Ferencváros inte velat låta henne gå.

Men Kopparbergs/Göteborg FC fick nu ändå möjligheten att värva talangen – och slog till.
– Jag är jätteglad, men faktiskt lite överraskad att de lät mig flytta. Men det här tror jag är det bästa fö mig där jag  befinner mig i min fotbollskarriär.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare?
– Snabb och teknisk, trygg med bollen, tycker om en fotboll där mitt lag har mycket bollinnehav.

Har du koll på KGFC sedan innan?
– Ja, jag vet ju att det är en toppklubb i en av Europas bästa ligor. Jag har sett en hel del på Youtube och blivit imponerad. Det blir en verklig utmaning för mig att komma till ett såpass bra lag. Jag ser mycket fram emot det.

Har du stött på någon av spelarna i ditt nya lag tidigare?
– Jag känner ju igen flera av dem, men har aldrig träffat eller spelat mot dem.

Anna Csiki kommer att spela i tröja nummer 17.

Mats Gren, tränare KGFC:
– Anna är en mycket talangfull spelare som fungerar i flera positioner. Vi ser henne både som wing och som central spelare. Hon har ett sätt att spela fotboll som passar KGFC väldigt väl. Det ska bli oerhört spännande att se henne i den här miljön.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler