Två mål av Pallo när KGFC vann mot DIF

Blek första halvlek.
Uppryckning och emellanåt propagandaspel i andra.
Då blir det 3-1 mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Djurgården.
Och flera av de VM-aktuella spelarna i hemmalaget visade att de verkligen vill vara med när biljetterna till Frankrike beställs om bara några dagar.

Djurgården och KGFC möttes i en tuff cupmatch för bara några veckor sedan. Då vann laget som har Valhalla IP som sitt hem och sin borg i slutskedet av kampen. Tajt, nära, en cuptitel bakom hörnet – och hur det gick i det titelracet vet ni ju…

Den här gången rullade det sammantaget på ännu lite bättre.
– I första halvleken idag kom vi ändå inte riktigt upp i nivå, menar KGFC-tränaren Marcus Lantz. Men sedan ändrade vi lite i spelet, satsade på att ha tre spelare centralt på mittfältet och efter det tycker jag vi dominerade.

… eller som lagkaptenen Beata Kollmats uttryckte det.
– I andra halvlek var det kul att stå där och kolla på fotboll…

Storstadsmötet på lördagen spelades i badande solsken, med lite småkyliga vindpustar som drog in från Lisebergshållet emellanåt. Ingen klagade dock och spelet värmde ganska hyfsat trots allt.

1-0 till KGFC kom i den 9:e minuten. En retur, en påpasslig bredsida. Pauline Hammarlund, som förmodligen inte varit i bättre form sedan topparna 2017, stod för sitt första av de två mål hon skulle göra den här dagen.

Men DIF kom in i det och lyckades kvittera mot ett lite lojt KGFC-försvar i en på det stora ganska jämn första halvlek.
I andra var det dock nyslipat, peppat och bättre fokus från hemmalaget. Inget lämnades åt slumpen och via Rebecka Blomqvist och Pallo Hammarlund seglade hemmalaget i väg till säkra 3-1.

Liksom inget snack.
– Vi slarvar lite i den första halvleken, men när Vilde (Böe Risa), Elin (Rubensson) och Julia (Zigiotti) går in centralt får vi ett grepp som avgör matchen. Vi gjorde samma sak mot Rosengård förra helgen och det föll väl ut då också….

I veckan tar Peter Gerhardsson ut VM-truppen till sommarens mästerskap i Frankrike.

En rad KGFC-spelare är både aktuella och till och med redan klara om vi snackar andra nationer.