Tuff match väntar i toppstriden

Foto; PER MONTINI

Tuff match väntar i toppstriden

Kopparbergs/Göteborg FC är med i racet.
Ett kryss till för FC Rosengård samtidigt som KGFC  "går fullt" – ja, då är pokalen på plats i hyllan på kansliet på Valhalla IP.
Men en sak i taget. På lördagen väntar klassiska mästar- och storlaget Umeå IK på bortaplan. Tränare Jörgen Eric tar inte ut något i förskott.
– Umeå snodde poäng mot Rosengård, det är disciplinerade bakåt. Vi har ett tufft jobb framför oss och bär med oss all respekt till den här svåra bortamatchen, säger han efter en lunch på hotellet i det som brukar kallas björkarnas stad

Guldstriden i OBOS Damallsvenskan är ett battle mellan FC Rosengård och Kopparbergs/Göteborg FC. Vattnet har inte på långt när runnit under alla broar ännu, sista ordet är inte sagt, isen har inte lagt sig i Bottenviken, vintertiden dröjer någon vecka, de sista avsnitten i serierna vi följer har inte sänts och med andra ord kan allting fortfarande hända...

...och naturligtvis hoppas vi som brukar lägga mycket tid på Valhalla IP ändå att tillräckligt mycket händer för att bärga bucklan...

FCR toppar, en poäng och bättre målskillnad. Så här ser det ut (matcher/segrar/förluster/kryss/målskillnad/poäng):

1 Rosengård  16  12  3  1  45-7  39
2 Göteborg    16  12  2  2  36-8  38

Det återstår sex omgångar av seriespelet under 2020 och varje normalbegåvad människa fattar att inget är klart ännu. Det sitter ett gäng skåningar vid ratten just nu, men samtidigt jagar ett lika stort, lika hungrigt och lika guldtörstande gäng göteborgare i det brända gummit som den jagande lämnar efter sig på den 630 minuter långa (plus tillägg) upploppsrakan.

Om Rosengård kryssar en gång till och KGFC sopar rent, då för vi för första gången se Kronprinsessan Victorias pokal i Göteborg .

De båda kombattanterna i serietoppen har följande program kvar:

• FC Rosengård: Linköping (b), Kristianstad (h), Vittsjö (b), Uppsala (h), Piteå (b), Växjö (h).
• Kopparbergs/Göteborg FC: Umeå (b), Uppsala (h), Örebro (h), Växjö (b), Linköping (b), Vittsjö (h). 

Vi lämnar fältet fritt för spekulationer om hur dessa matcher eventuellt slutar. Fundera själva, ta fram snurran och kanske kommer ni till samma slutresultat som några av oss gjort...;-) 

Men egentligen är det ju alltid bara fokus på nästa uppgift, nästa match. I morgon väntar Umeå IK på bortaplan. KGFC:s trupp reste norröver redan på fredagen och laddar med träning där i eftermiddag. Sedan middag, övernattning, ny laddning och all in för tre poäng när visslan ljuder klockan 14.00.

– Vi behöver vara på tårna så klart, menar tränaren Jörgen Ericson. Vi måste få upp bolltempot och lyfta oss i vår effektivitet. Vi möter ett lag som kommit igång ordentligt och skakade Rosengård senast. Här får vi inget gratis, vi kommer till med full respekt.

Läget i laget?
– Positivt, vi har 18 spelare med oss och har lite att grubbla över innan vi tar ut en startelva. Men känslan är god. 

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Här är truppen som tar sig an Umeå under lördagen:

Jennifer Falk
Lisa Hall
Emma Berglund
Emily Sonnett
Evelyn Ijeh
Emma Kullberg
Vilde Böe Risa
Natalia Kuikka
Emma Koivisto
Filippa Curmark
Julia Zigiotti Olme
Anna Csiki
Filippa Angeldahl
Rebecka Blomqvist
Julia Roddar
Stina Blackstenius
Hanna Wijk
Pauline Hammarlund

Visa fler