'Supernollan' Jennifer går för fjärde raka

Foto: PER MONTINI

'Supernollan' Jennifer går för fjärde raka

Kopparberg/Göteborg FC:s målvakt Jennifer Falk har imponerat stort under inledningen av den försenade säsongen 2020.
Bara två insläppta, tre raka nollor, på väg mot personligt rekord.
Tre matcher i rad utan insläppta mål, det måste du vara nöjd med?
– Ja, men det är inte jag som håller nollan, det är vi, det är laget...

Jennifer Falk, 27, är tveklöst en av Sveriges bästa målvakter, ett framtidshopp, en sista utpost som sällan eller aldrig gör ett misstag.. Bakom Hedvig Lindahl är det just nu hon och Rosengårds Zecira Musovic som slåss om förbundskapten Peter Gerhardssons uppmärksamhet som 'the next in line', den som ska ta över...

Jennifer Falk har varit i KGFC sedan 2016, då hon anslöt från Mallbacken. Sedan dess är det hon och den nederländska landslagskeepern Loes Geurts som tampats om platsen som förstaval. Det har varit hugget som stucket, vem som än har placerats mellan stolparna har levererat. En trygghet, en säkerhet, en ynnest och ett privilegium som inget annat lag i OBOS Damallsvenskan kunna matcha.

Coronasäsongen 2020 har Falk emellertid blivit lämnad lite mer ensam. Loes Geurts har dragits med en hjärnskakning, men är tack och lov på väg tillbaka – vilket är superviktigt den här så täta, tajta och annorlunda säsongen.
Bakom Falk har ändå den väldigt talangfulla F19-målvakten Lisa Hall, 18, tagit stora kliv och har alla möjligheter att bli en framtida stormålvakt. Men allt i sinom tid...

Hittills är det alltså Jennifer Falk som fått ta det största ansvaret. Och som hon har gjort det!

– Jo det har känts väldigt stabilt, säger Falk. Men vi har gjort det väldigt bra över hela planen. Det är inte jag som håller nollan, det är hela laget.

Vad är det som har funkat?
– Jag tycker det är presspelet överhuvudtaget. Vi släpper inte till så mycket och om vi gör det får jag väldigt bra hjälp.

I år är det som sagt Jennifer Falk som är hela serien mesta nolla. Tre raka nu – mot i tur och ordning Växjö (4-0), KIF Örebro (1-0) och Djurgården (2-0). Främsta konkurrenten Zećira Mušović i Rosengård, som naturligtvis också hon och precis som Falk är en 'big time rising star' på den svenska målvaktshimlen, har bara två raka... Resten får Gerhardsson bestämma...

Har du haft tre raka nollor tidigare i allsvenskan, Jennifer?
– Ja, jag tror det. Men kanske inte fyra...

Mot IK Uppsala på lördagen kan det alltså vara dags för rekord i nollor! Men viktigast är såklart tre poäng och fortsatt serieledningen.

Hur är det att möta ett lag som Uppsala, en nykomling och de har börjat fint och kämpar förstås till sista blodsdroppen?
– Men det gör alla lag, det är ingen skillnad. Men Uppsala är ett lag vi aldrig mött förut, det blir lite annorlunda. 

Matchen i OBOS Damallsvenskan mot IK Uppsala, spelas på lördag 25/7 på anrika Studenternas.
Avspark 15.00.
Ni följer dramatiken bäst på Sportbladet Play och i våra sociala medier.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler