Så ska KGFC bli ännu starkare

Valhalla IP/Foto: TOMMY HOLL

Så ska KGFC bli ännu starkare

Kopparbergs/Göteborg FC och rättighetsbolaget ISP Sport har i dagarna undertecknat ett avtal som innebär att ISP tar över ansvaret för alla kommersiella rättigheter och blir därmed delaktigt i de flesta av klubbens partnerrelationer.
ISP har en bred erfarenhet av liknande engagemang i andra stora klubbar samt i nationella idrottsförbund.
– Syftet och förhoppningen är så klart att öka våra intäkter, att bli ännu mer professionella och att befästa vår ställning som en toppklubb i svensk fotboll, säger Peter Bronsman, ordförande i Kopparbergs/Göteborg FC.

– Vår ambition är att spela om en plats i Champions League varje år, men vi måste vara på tårna och i framkant i all vår verksamhet för att nå våra mål på både kort och lång sikt.

– Samarbetet med ISP är ett steg vi måste ta för att inte stagnera, på lite sikt hoppas vi fördubbla vår omsättning.

– Dessutom hoppas vi den här vägen också kunna skapa ytterligare resurser för de CSR-projekt som bedrivs under vårt Shake Hands-paraply.

ISP verkar i den mixade zonen mellan näringsliv och idrottsliv. Där levererar företaget framgångskoncept till företag, förbund och föreningar; det har man gjort sedan 1985. Dels handlar det om företag som vill utveckla och modernisera sin marknadsföring, både när det gäller exponering och att stärka varumärket. 
ISP har också modellen att utveckla och maximera intäkterna för förbund och föreningar, där båda parter blir vinnare. 

– Kopparbergs/Göteborg FC har under 20 år utvecklat och befäst sin ställning som en av Sveriges bästa damföreningar i fotboll, både i allsvenskan och i Champions League. Jag ser verkligen fram emot att vara med på den fortsatta resan med föreningen, säger Andreas Ottermark, VD.

– Kopparbergs/Göteborg FC har genom andraplatsen i fjol, avancemanget till höstens Champions League, cupsegern i våras och topplaceringen i årets allsvenska, visat att man är Göteborgs bästa fotbollslag.

– Att få in Kopparbergs Göteborg FC i vår produktportfölj innebär därmed att vi blir kompletta på både dam- och herrsidan i storstadsområdena. Det stärker vår närvaro både nationellt och lokalt.
– Vi kommer nu att anställa en heltidsresurs som bara har fokus på Kopparbergs/Göteborg FC.

Samarbete inleds den 1 september, vilket innebär att ISP kommer att vara delaktigt i höstens Champions League, som för KGFC:s del lottas i Nyon i Schweiz den 16 augusti.

Visa fler