Rubensson redo för hemmapremiär

Foto: PER MONTINI

Rubensson redo för hemmapremiär

Så mycket helgfirande blir det inte för spelarna I Kopparbergs/Göteborg FC i år.
Men såklart hoppas de och alla vi andra på en riktig påsksmällare på söndag.
– Det brukar ofta bli roliga och sevärda matcher mot Eskilstuna, säger Elin Rubensson, tillbaka igen efter att ha missat förra helgens premiär mot Kungsbacka på grund av skada.

Inte sedan landskampen mot Tyskland inför rekordpubliken på Friends i Stockholm den 6 april, har Elin Rubensson snörat på sig matchskorna.
En bristning i vaden har tvingat henne att ta det lite försiktigt under en period. Men i veckan har hon gått för fullt och när det är dags för allsvensk hemmapremiär på påskdagen är den så viktiga mittfältskuggen redo igen.
– Det var en tuff match mot Tyskland, mycket kamp och mycket löpande, säger Elin. Men nu är jag bara taggad för att få spela på söndag.

Seriepremiären mot Kungsbacka förra helgen, såg Rubensson från läktaren. Hon fick se sina lagkamrater ha full kontroll och vinna säkert med 3-0 efter mål av Filippa Curmark, Vilde Böe Risa (straff) och Pauline Hammarlund.
Siffrorna kunde ha blivit större, men tre pinnar på bortaplan mot en inspirerad nykomling och dessutom på ett ovant underlag, är ändå ett skönt besked.
– Vi var bättre än dem och kunde spela ut, men en premiär är alltid en premiär…

Jo, extra nervigt, en nykomling som är beredd att offra det mesta för att överraska och en liten osäkerhet över vad man själv står. Nu blev det lugnt och tryggt en säker triumf inpackad i bussen inför hemfärden till Göteborg. 
– Nu blickar vi framåt, säger Elin.

Men inte för långt, väl?
– Nej, nu är det bara fokus på Eskilstuna på påskdagen. Börjar vi fundera på alla andra spännande utmaningar som ligger framför oss i år ordet lätt att segla iväg i tankarna…

Ja, för efter Eskilstuna väntar Kristianstad på bortaplan och därefter samma motstånd i en cupfinal den 1 maj, som om allt går som det är tänkt ska spelas på damfotbollens nationalarena Gamla Ullevi. Och ännu längre fram väntar VM och i höst sedan Champions League. Men allt det där har vi gott om tid att återkomma till.
Men visst är det skoj med ett sådant superår som 2019 bir för damfotbollen i allmänhet och KGFC i synnerhet!

Hur är det att möta Eskilstuna United?
– Nu har jag inte sett dem så mycket i år, men de brukar vilja spela en positiv fotboll, är ett spelande och passningsskickligt lag.

I sin första allsvenska match för året ställdes Eskilstuna mot alltid topptippade Rosengård, lyckats hålla tätt i 90 minuter, men tappade sedan alla poängen när landslagsförsvaren Nathalie Björn gjorde segermålet på övertid.
– Det kommer att bli tufft, spår ’Ruben’, 25-åringen som flyttade till Göteborg inför säsongen 2015 och skrev ett nytt 5-årskontrakt med klubben så sent som i fjol.

KGFC-truppen tränade på långfredagen, kör ytterligare ett pass på påskaftonens förmiddag före söndagens match med avspark 15.00.
– Men vi är lediga på annandagen och då får det väl bli lite påskfirande, skrattar Elin, som ändå utnyttjar det fina vädret i helgen till en mysig grillpremiär med ett gäng kompisar.

  • KGFC – Eskilstuna spelas på Valhalla IP.
  • Avspark 15.00. Påskdagen.
  • Och visst, det är såklart Fri Entré!

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler