Rebecka Blomqvist - Månadens spelare

Foto: PER MONTINI

Rebecka Blomqvist - Månadens spelare

KGFC har haft en magnifik vår.
Cupguld, serieledning, sex spelare till VM, 17 raka utan förlust och två spelare i toppen av skytteligan.
Nu har en av dem – Rebecka Blomqvist – dessutom utsetts till Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan i maj.

Det är en tajt och spännande serie efter de första sju omgångarna av OBOS Damallsvenskan. Men det är Kopparbergs/Göteborg FC som är tabelletta under VM-uppehållet. Om man till det lägger triumfen i Svenska Cupen, som bärgades på Valhalla den 1 maj, inser alla att det är kul att både verka i och att hålla på KGFC just nu.

Inte minst var maj en fantastisk månad med fem matcher som gav fyra segrar och ett kryss. Och i fyra av dem hamnade Rebecka Blomqvist i målprotokollet.

Den enda matchen hon inte hittade motståndarburen var i cupfinalen mot Kristanstad (2-1).

  • Men mot Rosengård (2-2) gjorde ’Rössö’, som är hennes smeknamn, ett mål. 
  • I mötet med Djurgården (3-1) gjorde hon också ett mål.
  • Så mot Växjö (2-0) rasslade till igen med en fullträff.
  • Och i avslutningen av vårsäsongen då Limhamn/Bunkeflo (3-0) stod för motståndet, målade Blomqvist dubbelt.

Rebecka Blomqvist befinner sig just nu på ön Skiathos i Grekland för lite välförtjänst semester. Hon följer VM så gott hon kan och ser mycket fram emot Sveriges fortsatta äventyr.

Vad säger du om att bli utsedd till Månadens spelare?
– Det är så klart väldigt hedrande och roligt, säger Rebecka. Att andra tycker man gör det bra är väldigt uppmuntrande.
– Men hela laget har gjort det väldigt bra under våren och det bidrar naturligtvis också. För egen del lossnade målskytt i maj och jag gjorde mål i de fyra sista matcherna innan sommaruppehållet.

Målformen har hållit i sig också efter det, för i segermatchen mot Kina med U23-landslaget (2-0) gjorde Rebecka Blomqvist ett av målen. 

När KGFC:s nummer 21 nu utses till Månadens spelare i maj, är det andra gången Blomqvist får utmärkelsen – juni 2018 var förra gången. 

Förutom äran får Rebecka också en check på 10.000kr från Svenska Spel som hon väljer att skänka till KGFC:s CSR-projekt Shake Hands, som under det namnet bedriver såväl integrationsarbete som stöttar verksamhet för personer med en funktionsvariation och just nu ligger i startgroparna för en eventuell satsning för att främja tjejfotbollen i ett att afrikanskt land.

Priset som Månadens spelare röstas fram av en jury bestående av lagkaptenerna i OBOS Damallsvenskan och journalister/representanter för CMore och Svenska Spel.

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler