Pallo inför cupderbyt och supersäsongen 2019

Foto: PER MONTINI

Pallo inför cupderbyt och supersäsongen 2019

Pauline Hammarlund är tillbaka. I Kopparbergs/Göteborg FC, i landslagssnacket och med ett superår som väntar bakom hörnet.
– Fantastiskt kul, säger 24-åringen som kom till Göteborg från Piteå inför säsongen 2016 och nu är back in business på allvar efter fjolårets skadedrabbade säsong.


Stockholmaren Pauline Hammarlund hamnade i Kopparbergs/Göteborg FC efter några framgångsrika ungdomsår i Trångsunds-Skogås FF, Tyresö FF, Linköpings FC och Piteå IF.
I landslagen öste hon in mål redan från U17 och sammanlagt har det blivit 25 fullträffar i den blågula tröjan på trappan som innefattar U19, och U23 innan klivet upp till det ”riktiga” landslaget.
I KGFC var hon lagets bästa målskytt både 2016 och 2017.

Men dubbla knäoperationer och en bökig rehab gjorde att stora delar av fjolåret blev förstört. Det var först på målsnöret som hon kunde bidra igen.
– Jag fick känna på det lite i höstas och var med på slutet när det gick så bra för oss, säger Pauline, som sällan kallas för något annat än Pallo av dem som känner henne.
Men nu skriver vi 2019.
• VM-år.
• Champions League-år.
• En rafflande allsvenska där KGFC har ambitionen att vara med på de allra översta platserna i tabellen.
• Svenska cupen med ett spännande gruppspel som redan är i gång.

– Det viktiga nu är att jag känner att kroppen håller, säger Pallo. Styrkemässigt har jag jobbat på bra och när det gäller den biten är jag nog bättre än någonsin tidigare.
– Men sedan är det ju lite kvar i kondition och matchform. Men vi är bara i februari och har tränat hårt, hårdare än jag tidigare varit med om. Egentligen är jag inte alls orolig, det kommer att bli bra.
I årets fyra matcher har Pallo spelat 60+30+60+70 minuter och ju närmare våren vi kryper desto bättre tycker hon att det känns. I den senaste matchen, den mot division 1-laget IK Rössö från Uddevalla, lossnade det rejält med fyra mål.
Nu var motståndet inte direkt av Champions League-klass, men ändå…
– Som anfallare är det viktigt att göra mål. Det är så klart en skön känsla när man lyckas sätta dit sina chanser.
Och naturligtvis en boost för självförtroendet, hade hon kunnat tillägga.
När Pauline Hammarlund nu går in i sin fjärde säsong som KGFC-spelare har hon ju lite att jämföra med…
– Vi har en fantastisk trupp i år, menar hon. Vi har fått behålla de flesta från 2018 och fått in duktiga spelare som Natalia (Kuikka) och Vilde (Böe Risa) som passar väldigt bra in både som spelare och människor…
– Potentialen är hög, vi kan göra något riktigt bra i år.
I den senaste landslagsuttagningen detta VM-år hamnade Pauline Hammarlund utanför a-landslaget, men togs tillsammans med Rebecka Blomqvist, Jennifer Falk och Emma Pennsäter ut i U23-truppen, där flera överåriga tog plats för att ges en möjlighet att visa upp sig ordentligt inför VM.
– Det är alltid kul att få chansen i blågult. Jag kan bara göra mitt bästa och sedan får vi se hur långt det räcker under våren.

På lördagen (16/2) snackar vi ändå nästa uppgift, den andra matchen i svenska cupens gruppspel. Jitex från Mölndal står för motståndet och matchen spelas på Åbyvallen med avspark klockan 14.00.
– Jitex är ett starkt lag och gjorde det jättebra som slog ut Vittsjö på vägen hit. Vi kan inte bara ställa ut skorna. Men ambitionen är förstås att vinna och spelar vi som vi kan ska vi naturligtvis göra det.

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler