Nu väntar 2 x Kristianstad

Foto: PER MONTINI

Nu väntar 2 x Kristianstad

Hipp Hurra för Jennifer Falk idag!
Målvakten i Kopparbergs/Göteborg FC och i de senaste av Peter Gerhardssons landslagstrupper, blir 26 år gammal den här underbara vårfredagen och naturligtvis pekar termometern på bortåt just 26 grader just då.
– Det är några riktigt viktiga matcher som väntar för oss de kommande dagarna, säger Jennifer, som konkurrerar med Nederländernas EM-guldvinnare Loes Geurts om platsen i startelvan.

Jennifer Falk kom till KGFC 2016 efter sejourer i moderklubben Torslanda (där brorsan Patrik nu är klubbchef), Jitex och Mallbacken.

En talang, en framtida stormålvakt - där var och är väl de flesta överens. 

Fall satsade i de tidigare tonåren på tennisen ännu hårdare, men till slut blev det ändå fotboll, vilket såklart ingen som idag håller på Kopparbergs/Göteborg FC är ledsen för.

Hon rivstartade sin karriär , men, om vi skyndar på händelseförloppet en smula, stoppade en hjärnskakning upp flowet och den utstakade vägen mot stjärnhimlen..

Nu är Falk emellertid tillbaka. Har fått vakta målet i KGFC i de flesta av tävlingsmatcherna hittills under 2019, är glödhet och peppad inför den kommande veckans dubbelmöte med Kristianstads DFF.

• Först på söndag, bortamatch i OBOS Damallsvenskan.
• Sedan den 1 maj, cupfinal på Valhalla IP - årets första chans att vinna en titel.

– Vi har ambitionen att segra i varje match vi spelar, säger Falk. Jag har fått frågan flera gånger vilken match som är viktigast av de här två som väntar, och vilken jag helst vill vinna den här veckan. Men den frågan går inte att svara på.

– Vi.
– Vill.
– Vinna.
– Alla.
– Matcher.

Punkt där, end of discussion. Då går vi för 2 X seger förstås.

Hur har du utvecklats, tycker du, sedan du kom till KGFC, 2016?
– Förhoppnings på de flesta områden. Definitivt mitt positionsspel och att jag vet när jag ska stå långt ut och när jag ska backa in. Spelet med fötterna är också bättre och att jag värderar situationerna bättre, fattar klokare beslut.

Vad har konkurrensen med Loes betytt?
– Mycket, hon har en väldigt stor rutin och det kan jag lära mig mycket av. Vi 

Du är en tuff och orädd målvakt, bangar inte för att gå in i svåra situationer, blir du lugnare där med stigande ålder?
– Nej, det tor jag inte och då kan det bli någon hjärnskakning och något blåmärke, haha…

Lugnt nu med huvudet?
– Ja, inga problem.

Jennifer Falk är en av de målvakter som nämns i det svenska VM-snacket. De andra är Hedvig Lindahl (Chelsea), Zecira Musovic (Rosengård) och Cajsa Anderson (Piteå)

Vad tror du där, Jennifer?
– Det vore såklart den dröm att få spela ett VM. Men det är inte mitt beslut. Jag gör mitt bästa i varje ögonblick och jag kan bara hoppas att det räcker.

Något särskilt med att möta Kristianstad?
– Nej, det är ett bra lag.
– Men det är vi också.

 

• Avspark på bortaplan på söndag 28/4 klockan 15.00. Ni ser matchen på SvT!
• Sedan går vi all in på cupfinalen – och då ses vi ju såklart på Valhalla IP den 1 maj!

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler