Nu hoppas Hanna på speltid igen

Foto: PER MONTINI

Nu hoppas Hanna på speltid igen

Match igen – och en möjlighet för Kopparbergs/Göteborg FC att återta serieledningen i OBOS Damallsvenskan.
Och när Djurgården på måndagen kommer på besök till Valhalla IP hoppas Hanna Wijk, 16, återigen få chansen att visa upp sig.
– Fantastiskt att få chansen att spela på den här nivån, säger Lerums-tjejen som spås en lysande framtid.
Här presenterar vi idag dessutom vårt nya matchprogram – scrolla bara ner till slutet av artikeln och klicka på länken...

KGFC har fått en fin start av årets försenade och coronatajta allsvenska. Fortfarande obesegrade, flest gjorda mål av samtliga lag, bara två insläppta och så här långt har de högt ställa förväntningarna infriats.

På måndagkvällen kommer Djurgårdens IF på besök till Göteborg, ett DIF som har nog gärna vill försöka ta chansen att klättra i tabellen.

För hemmalaget är dock tongångarna fortfarande i dur. Enda skillnaden i truppen jämfört med förra omgången är att amerikanska nyförvärvet Bri Folds nu äntligen är spelklar. Där kan vi nog räkna med att åtminstone få ett spännande inhopp..

Bortsett från Beata Kollmats (korsband) och Elin Rubensson (gravid), som missar hela säsongen, ser skadeläget i truppen allt bättre ut. Emma Berglund och Annika Schmidt, som båda dragit på sin bristningar i vaden, är på väg tillbaka och beräknas vara spelklara inom ett par veckor. Förhoppningsvis är också Loes Geurts, som dras med en hjärnskakning, tillbaka i träning inom kort.

Glädjande så här i inledningen av säsongen är såklart också att 16-åriga jättelöftet Hanna Wijk tar för sig på både träning och i matcherna sedan hon flyttades upp från F19 till a-laget för en tid sedan. Två övertygande inhopp har det hittills blivit  – och mot Djurgården hoppas hon såklart på mera...
– Jag känner ju att jag utvecklas mycket i den här miljön, säger Hanna. Jag får träna med nästan bara landslagsspelare varje dag och självklart lär jag mig mycket av det. Jag ska göra allt för att ta chansen när jag nu har fått den.
– Och självklart är det jättekul att Mats (Gren) och Jörgen (Ericson) visar förtroende och ger mig möjligheten att spela.

Tror du på speltid mot Djurgården?
– Jag hoppas!

I vilken position trivs du bäst?
– På kanterna, vilken spelare ingen roll, jag kan använda bäge föterna. Men det funkar centralt också...

Ni följer bäst matchen ikväll via Sportbladet Play. 

Här presenterar vi nu också vårt nya digitala matchprogram, som bland annat innehåller matig information om samtliga spelare i både KGFC och Djurgården. 

MATCHPROGRAM

KGFC:s trupp mot Djurgården:
Jennifer Falk
Lisa Hall
Filippa Curmark
Emma Kullberg
Natalia Kuikka
Emma Koivisto  
Vilde Böe Risa (C)
Julia Roddar
Hanna Wijk
Hanna Andersson
Bri Folds
Filippa Angeldal
Julia Zigiotti Olme
Anna Csiki
Evelyn Ijeh
Rebecka Blomqvist
Stinas Blackstenius
Pauline Hammarlund

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler