Marie Hansen blir tränare för KGFC:s F17-lag

Marie Hansen, F17-tränare i KGFC.
Foto: TORE LUND

Marie Hansen blir tränare för KGFC:s F17-lag

Kopparbergs/Göteborg FC har nu startat ett F17-lag.
Klubben har lagt ner mycket tid och kraft på att dra igång verksamheten efter bra dialoger med berörda föreningar i närområdet.
– Det är UEFA:s krav som styrt oss i den här processen, säger KGFC:s sportchef Lasse Svensson. Men nu när vi tagit det här steget vill vi naturligtvis genomföra satsningen så bra och professionellt som det överhuvudtaget är möjligt.

Kopparbergs/Göteborg FC måste förhålla sig till de regelverk som UEFA stipulerar. Det är därför vi valt den här tidpunkten för att starta vår F17-verksamhet.
UEFA kräver från i år minst ett U-lag i åldrarna 12-17 år för att spela i Uefa Womens Champions League är största anledningen till bildandet av vårt F17-lag.

Vi har upplevt ett stort intresse från ungdomsspelare i närområdet.

Vi har rekryterat en mycket kompetent ledarstab där Marie Hansen är huvudansvarig för F17-verksamheten. Till sin hjälp har hon Susann Lindberg, Jonas Hillgren och Raissa Lulendo.

Det har inte varit ett alternativ för KGFC att nobba UEFA:s klubblicens och därmed stoppas från spel i höstens Uefa Womens Champions League. Vi vet efter förra årets UWCL-äventyr att intresset för att se internationell toppfotboll med några av världens bästa spelare på planen är mycket stort.

Marie Hansen, som har en bakgrund som både spelare, ungdomstränare och damtränare i till exempel Onsala, Fjärås och Kungsbacka DFF, är mycket glad att ha fått möjligheten att nu bli en del av Kopparbergs/Göteborg FC.

– Jag känner att vi har ett spännande år framför oss, säger hon. Men sedan är det så klart jobbigt för hela samhället med de omständigheter och förhållanden vi nu lever under.
– Dock ser vi istället möjligheter att få mer tid för träning och att förbereda oss för matchspel. Spelaren ska också hitta sig själv och lära känna nya spelare och tillsammans ska de bygga en framgångsrik grupp.

Hur har den första tiden i KGFC varit?
  Vi har känt oss väldigt väl emottagna av klubben, hela vägen från ledningen till F19 och a-lag, säger Hansen, som också varit verksam som distrikskapten och instruktör för Hallands Fotbollförbund och har därmed förstås en gedigen fotbollsbakgrund, vilket KGFC nu är privilegierade att kunna använda i sin verksamhet.

Om du ska lyfta fram något som är extra viktigt, Marie, vad blir det?
– Det är väl i så fall att vi jobbar väldigt integrerat mellan skola och spelarutbildning. De här spelarna är unga och det ärviktigt att de inser och att vi arbetar för att träning, fotboll och skola går hand i hand.

Idag har vi också lagt upp en egen flik för vårt F17-lag här på hemsidan. Den kommer att uppdateras successivt.

Ni finner hela den aktuella F17-truppen för 2020 HÄR!

TORE LUND
tore@yellowshark.se

 

Visa fler