Loes Geurts om slutspurten inför VM

Foto: PER MONTINI

Loes Geurts om slutspurten inför VM

Loes Geurts sitter i solen på altanen vid nya huset i Hyssna och gillar livet.
Och ja, hon medger, att nu är hon i Sverige för att stanna.
– Sverige är ett bra land, skrattar hon, den 33-åriga världsmålvakten som i sommar ska spela VM för Nederländerna.

Men VM i all ära.
För Loes Geurts är det ändå två omgångar kvar av OBOS Damallsvenskan innan serien tar sommarlov i två månader för mästerskapet i Frankrike, där den rutinerade keepern bara är en i en rad redan uttagna och potentiella VM-spelare.

Först väntar Växjö på onsdagen och sedan Limhamn/Bunkeflo på söndag hemma på Valhalla IP.

Annars har det varit en lite annorlunda vår för Geurts. Hon har fått stå tillbaka lite i år för Jennifer Falk, som ju hoppas vara en av dem som i veckan blir uttagen i Peter Gerhardssons svenska VM-trupp.

En skada tidigt på säsongen höll Geurts tillbaka och Falk har gjort det bra så hittills har det inte blivit lika mycket spel som Loes har hoppats på.
– Vi sporrar varandra, Jennifer är jätteduktig och jag kan bara jobba på det bästa jag kan för att förtjäna att få stå, säger hon.

Två landslagsmålvakter, konkurrensen är tuff?
– Ja, man önskar ju att båda kunde få stå…

Inte desto mindre, Loes Geurts är en viktig pusselbit i Nederländernas trupp i Frankrike i sommar, där hon var en central gestalt i kvalspelet fram emot mästerskapet och nu fajtas med Arsenals toppmålvakt Sari van Veenendaal om att få vakta buren.
– Vi får se vem förbundskaptenen väljer, det dröjer nog till i juni innan vi får veta.

Hon har dessutom en toppstrid i allsvenskan att se fram emot, är svensk cupmästare och har dessutom ett Champions League som väntar i höst.

En häftig säsong, va?
– Det är liksom allt på en gång, jätteroligt.

Sedan i februari har 33-åringen och hennes pojkvän bosatt sig i Hyssna – en bit nordväst om Kinna i Marks kommun, 35 minuter i bil från Valhalla IP. De bor i ett av tre nybyggda hus nära både skog och sjö, trivs förträffligt och nu vet hon i hjärtat att det är är hon blir kvar i framtiden.
– Det är verkligen på landet, skrattar Loes. Men samtidigt bara en halvtimma från stan och träningen och allting annat i Göteborg. 

Hur hamnar man i Hyssna?
– Man hittar en tomt på Hemnet och bygger där, hahaha…
– Vi trivs fantastiskt bra.

Vad säger du om säsongsupptakten för KGFC?
– Lite upp och ner. Men när allting funkar är det riktigt bra, men det är tidigt på säsongen och man letar alltid lite då efter vad man står gentemot de andra lagen.

Onsdagens match mot Växjö spelas på Myresjöhus Arena.
Avspark: 19.00.
Om ni inte är på plats ordet Obosdamallsvenskan.tv som gäller.

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler