Kryss mot Rosengård efter superdrama

Foto: PER MONTINI

Kryss mot Rosengård efter superdrama

Vad är det som händer?
Ja, under första halvan av den första halvleken undrade nog alla KGFC-supportrar hur i allsin dar den här dagen egentligen skulle sluta.
Men sedan vaknade krigarna till liv, jävlar-anamma-attityden plockades fram och trots två måls underläge var det ändå KGFC som låg närmast segern till slut.
– Imponerande av hela laget att kunna vända på matchen så här, tycker Julia Roddar, mittfältaren som gjorde en stormatch och  jobbade stenhårt i 90 minuter + tillägg.

Kanske satt det en cupfinal i benen på spelarna. Måhända var det sena återbudet från en magsjuka nyckelspelaren Elin Rubensson en bidragande orsak…

…hur som helst, det darrade, svajade och gungade rejält i KGFC-skutan under den första halvtimmen av matchen på bortaplan mot serieledarna FC Rosengård på söndagen.

2-0 till hemmalaget redan efter drygt tolv minuter.
Humöret och självförtroendet i källaren. Lite gamnackar, negativa tankar.
Bud på fler mål i baken.
Men sedan hände det något. Det där rann liksom bara av mer och mer och mer och härligt var det att se.

– Ja, vi samlade ihop oss och sa att nu får vi ta tag i det här, säger Julia Roddar. Taktiskt ställde vi om lite på mitten och spelade tre stycken centralt och då fick vi tag på dem på ett annat sätt, kunde skära av deras löpningar och passningar.

Och steg för steg tuggade KGFC i sig större och större bitar och av kakan. När sedan reduceringen kom efter ett magnifikt anfall där bollen slogs i djupet av mittbacken Taylor Leach, togs emot av ständigt löpande Emma Koivisto och slogs in till en Julia Zigiotti som stormade in i straffområdet och bara vräkte in bollen i målvaktens högra hörn.
– Ett riktigt snyggt anfall och mål, menar Roddar och den som inte håller med måste ha blundat just då.

Bara någon minut senare misslyckades landslagskeepern in spe, Zecira Musovic, med att tippa bollen över ribban och istället damp den ner så att Rebecka Blomqvist kunde göra sitt första mål för säsongen.

– Känslan i halvtidsvilan sedan var att vi hade ett grepp och att vi skulle ut och verkligen gå för det, säger Julia Roddar, som är en av de många KGFC-spelare som kan få tummen upp av förbundskapten Peter Gerhardsson när han tar ut VM-truppen om några dagar.

Roddar sprang kopiöst, gjorde en magisk insats och var en av planens stora. Hon fick dessutom mycket beröm av experterna i tv-sändningen och frågan är om söndagens insats inte var en av hennes bästa överhuvudtaget i KGFC-tröjan.

Hur känner du själv?
– Tack, det är såklart roligt att höra! Det blev en del kamp idag. Men vi var många som slet något alldeles oerhört, jag tycker hela laget gjorde en bra insats.

Under slutfasen av matchen var det KGFC som låg närmast ett segermål, även om Rosengård också var ständigt hotfulla.
– Vi ger fan inte upp, säger Roddar, som inte kan låta bli att visa besvikelse trots att matchinledningen blev som den blev.

Ja, jätteläget för tre poäng skulle ju komma när just Roddar sparkades ner i ytterkanten av straffområdet.
– Visst var det straff, menar Roddar, som i det läget erkänner att hon kände att ’yes, nu tar vi det här’…

Norska VM-spelaren Vilde Bör Risa tog hand om straffen, slog den till vänster om Musovic, som dock chansade åt rätt håll och lyckades freda sitt mål.
– Trist såklart, men det går inte att klandra Vilde. Sådant här händer i fotboll.

Vad tar ni med er från den här matchen?
– Att vi lyckades jobba oss in i matchen, att vi vände borta mot ett lag som Rosengård, det ger självförtroende. Och alla de poäng vi tar nu kan visa sig vara värdefulla i slutet av säsongen.

 

Nästa match för KGFC spelas på lördag den 11 maj på Valhalla IP då Djurgården kommer på besök.
Avspark 15.00.
Vi ses då!

 

FC Rosengård – Kopparbergs/Göteborg FC 2-2 (2-2)
1-0 (6) Lisa-Marie Utland
2-0 (13) Hanna Bennison
2-1 (41 Julia Zigiotti)
2-2 (46) Rebecka Blomqist

Så spelade KGFC mot Rosengård:
Loes Geurts

Emma Koivistio
Taylor Leach
Beata Kollmats
Natalia Kuikka

Julia Roddar
Vilde Böe Risa
Filippa Curmark
Julia Zigiotti

Pauline Hammarlund
Rebecka Blomqvist

Ersättare:
Jennifer Falk
Emma Pennsäter
Hanna Andersson
Karin Lundin
Amanda Johnsson Haahr
Evelyn Ijeh

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler