Kryss mot Örebro – stabil comeback av Bea

Foto: PER MONTINI

Kryss mot Örebro – stabil comeback av Bea

Sviten med förlustfria matcher förlängdes till 19. Men FC Rosengård har tagit över serieledningen efter Kungsbacka-krossen under lördagseftermiddagen.
– Ny match på onsdag, bara upp på hästen igen och se till att vinna mot Piteå då istället, säger Beata Kollmats, lagkaptenen, som återkom efter skada i 0-0-matchen mot KIF Örebro, och spelade lika stabilt som alltid.

Det enda laget som slagit Kopparbergs/Göteborg FC på Valhalla IP under 2019 är KIF Örebro, överraskningslaget i årets OBOS Damallsvenskan.
Det lyckades de med i en träningsmatch i tidigt på försäsongen.
Sedan dess har KGFC en nolla i den kolumnen. Och har så fortfarande.

– Vi har tre eller fyra frilägen redan i den första halvleken och borde väl haft ett par måls ledning paus, tycker KGFC-coachen Marcus Lantz. Men vi måste ta till vara våra chanser för att plocka hem poängen i en sådan här match.
– Det är ettan mot trean i tabellen, så vi är ju medvetna om att Örebro är ett bra lag. Men det funkade ändå inte som vi ville idag, men matcherna ligger tätt nu och kan inte gräva ner oss för det här…

Inför matchen hyllades de båda lagens sju VM-spelare med en blomsterkvast och publikens applåder. Dessutom hedrade KGFC:s mångårige sponsor Åke Ekstrand, som gick bort tidigare i juli, med en tyst minut.

När matchen väl sparkade igång stod nyförvärvet från Parits Saint-Germain, Emma Berglund, för första gången på planen med sitt nya lag. Glädjen över den debuten skulle dock bli kortvarig, då den lårskada Berglund dragits med tidigare i juli, gav sig till känna igen redan efter drygt tio minuter.
– Jag klev av så snart jag kände att det högg till, säger hon. Förhoppningsvis räcker det med en vecka innan jag är fit for fight igen.

När Berglund tvingades bryta kom Beata Kollmats, också hon skadad nyligen, in på planen och visade att hennes status är som innan känningen i knät – ingen synlig ringrost, superstabil.
– Det kändes bra idag, säger KGFC-kaptenen. Helt okej med tanke på att jag inte spelat match på ett tag.

Hur upplevde du matchen?
– Jag tycker vi misslyckades med att skapa längd på våra anfall, gav dem möjligheter att ställa om. Men jag tycker vi hade nog med möjligheter för att ta ledningen redan tidigt.
– Efter paus startade vi bättre, men sedan tog de över mot slutet. Någonstans kan jag väl trots allt ändå leva med ett oavgjort resultat idag.
– Skönt att det är match redan på onsdag igen Då ska vi ta oss upp på spåret igen.

Ja, på onsdag väntar Piteå, också på Valhalla IP.
Avspark: 19.00.
Vi ses då.
KGFC Forever.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

 

Kopparbergs/Göteborg FC - KIF Örebro 0-0 (0-0)

Så spelade KGFC mot Örebro:
Jennifer Falk

Emma Koivisto
Emma Berglund (UT16, Beata Kollmats)
Taylor Leach
Natalia Kuikka

Elin Rubensson
Vilde Böe Risa
Julia Zigiotti Olme
Julia Roddar (UT 75, Karin Lundin)

Pauline Hammarlund
Rebecka Blomqvist

Ej inbytta:
Loes Geurts
Emma Pennsäter
Filippa Curmark
Hanna Andersson
Evelyn Ijeh

Visa fler