Kryss mot Eskilstuna trots stort spelövertag

Foto: PER MONTINI

Kryss mot Eskilstuna trots stort spelövertag

Kopparbergs/Göteborg FC fick en premiär i flödande påsksol, nära 1000 personer på Valhalla IP som fick se ett hemmalag med ett rejält kompakt spel-och chansövertag.
Men efter 90 plus tillägg stod det 1-1 på anslagstavlan.
– Vi behöver sätta våra chanser, det räcker inte att bara spela bra, säger Taylor Leach, den amerikanska mittbacken som blev målskytt och dessutom ett farligt offensivt hot i slutskedet av matchen.


Säkra 3-0 på bortaplan mot Kungsbacka i premiären förra helgen, följdes upp med en spelmässigt bra insats mot Eskilstuna i första matchen på hemmaplan i årets OBOS Damallsvenskan.
Möjligen hamnade KGFC alltför ofta i ett alltför lättläst inläggsspel där nickskickliga mittbacken Vaila Barsley och den i luftrummet så säkra målvakten Emelie Lundberg oftast drog det längsta strået.
Men inte desto mindre – KGFC skapade nog med högkaratiga chanser för att bärga tre poäng, det var nog alla överens om när snabbanalyserna studsade fram och tilllbaka i den sena, göteborgska solen vid 17-tiden på påskdagens eftermiddag.
– Det här känns som en förlust, säger Taylor Leach, mittbacken som vid fasta situationer alltid tar plats i motståndarnas straffområde

Hennes mål kom sedan en frispark slagen av Elin Rubensson damp ner i straffområdet och hungrigt, målmedvetet och bestämt forcerades in av den tuffa amerikanskan.

Under 20 minuter såg det sedan ut som Leach hade möjlighet att bli matchhjälte, men med kvarten kvar, efter lite kalabalik och allmän oreda lyckades Eskilstunas Loreta Kullashi slå in kvitteringen.
– Interference på KGFC-målvakten Jennifer Falk, menade hemmaspelarna efteråt och använde där ett hockeyspråk som domartrion dock inte förstod…
I slutskedet av matchen, när KGFC jagade hela poängpotten, skickades Taylor Leach upp i frontlinjen. Där är hon stark och med sina mottagningar och sitt fina huvudspel låg hon bakom ytterligare ett par möjligheter som skulle kunna bära frukt.
Hur trivs du i en sådan ovan position?
– Jag gör alltid det som tränarna tycker är bäst för laget, säger Leach. Vi var nära idag och sett till hur matchen såg ut så borde vi ha vunnit.
Men fortfarande obesegrade, fyra poäng efter två matcher, okej?
– Surt med tappet idag, men det är mycket kvar och det finns ändå mycket från den här matchen vi kan ta med oss. Andra halvleken tycker jag ändå vi genomförde på ett bra sätt… ja., bortsett från att vi inte fick in bollen på fler av alla våra chanser.
De kommande matcherna för Kopparbergs/Göteborg FC spelas båda mot Kristanstads DFF…
… först bortamötet i OBOS Damallsvenskan nästa söndag, 28 april.
… sedan cupfinalen i Göteborg den 1 maj, som förhoppningsvis spelas på Gamla Ullevi.
Visst är det underbart – säsongen 2019 är igång och varje vecka kryddas av spännande matcher, fantastisk fotboll och redan om halvannan vecka står den första titeln på spel.
Med KGFC som en av de två möjliga vinnarna.Kopparbergs/Göteborg FC - Eskilstuna United DFF 1-1 (0-0)
1-0 (53) Taylor Leach
1-1 (75) Loreta Kullashi

Så spelade KGFC mot Eskilstuna:
Jennifer Falk

Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Natalia Kuikka

Elin Rubensson
Vilde Böe Risa
Filippa Curmark (UT 76, Julia Roddar)
Julia Zigiotti

Pauline Hammarlund
Rebecka Blomqvist

Ej inbytta:
Loes Geurts
Emma Pennsäter
Amanda Johnsson Haahr
Hanna Andersson
Karin Lundin
Evelyn Ijeh

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler