KGFC söker speaker och matchsekreterare

Foto: PER MONTINI

KGFC söker speaker och matchsekreterare

Kopparbergs/Göteborg FC behöver utöka befintlig organisation under hemmamatcherna som väntar i höst och under kommande år i OBOS Damallsvenskan, Svenska Cupen samt i Champions League.
Vi behöver speaker – och matchsekreterare.
Tveka inte, ta chansen att hoppa på ett jobb i Göteborgs bästa fotbollslag, ta chansen att bli klubbkamrat med Elin Rubensson och alla de andra fantastiska spelarna.

Som speaker är det du som förmedlar information till våra åskådare. 
Vi pratar om laguppställningar, målskyttar, varningar, byten och mycket annat. Dessutom behöver vi förmedla budskap från våra matchvärdar, sponsorer och partners och naturligtvis också berätta om kommande matcher.

Mycket av informationen finns i de manualer som SvFF (Svenska Fotbollförbundet) och EFD (Elitfotboll Dam) skickar ut till klubbarna, som du kommer att få tillgång till.

Men vi vill förstås också att du ska ha kunskap om fotbollens regelverk och att du ska vara van vid att prata inför folk i mikrofon.

I detta jobb ingår även att sköta anslagstavlan med matchtid och mål från övriga matcher samt spela musiken som ljuder över arenan – spelarna sätter själva ihop en musiklista, vi har utöver det en inmarschlåt och förhoppningsvis behöver du spela vår särskilda ’måljingle’ många gånger…
Normalt öppnar vi en timma innan match och då skall du vara klar och redo i spelarbåset.

Som matchsekreterare är det du som lägger in matchens händelser i SvFF:s ’Livescore’, som återfinns på deras hemsida. 
För detta jobb behöver du utbildning vilket enklast sker vid en match i allsvenskan.

Vi ser gärna att även du är kunnig i fotboll och har blick för spelet, när det går fort på planen gäller det att hålla ordning på vem som avslutar mot mål och vem som slår en passning bland annat…
Händelserna på planen läggs in via en dator i special program, så även datorvana är ett krav.
Arbetstiden är normalt att vara på plats två timmar innan matchstart och cirka femton minuter efteråt för att bland annat stämma av matchfakta med domare och respektive lag.

Känner du att dessa båda uppdrag är något för dig, tveka inte att ta chansen att bli en i gänget runt Kopparbergs/Göteborg FC.

Om du när intresserad, låt oss oss få veta det. Hör av dig till  Anders Goffe, som är evenemangsansvarig i klubben.
Du når honom på:
info@goteborgfc.se

 

Visa fler