KGFC + Lidköpings FK = Sant!

Kristofer Nilsson i KGFC:s klubbledning och Hans Fredrik Johansson från Lidköpings FK:s damsektion, är nöjda över den nya överenskommelsen mellan klubbarna.

KGFC + Lidköpings FK = Sant!
KGFC bygger för framtiden – tillsammans med Lidköpings FK – det är därför föreningen nu har inlett ett samarbete med Lidköpings FK, som håller till i Elitettan.
I ett första skede innebär det att tre spelare från KGFC:s F19-trupp får chansen att spela på en ännu högre nivå – och därmed kunna utvecklas och på sikt ta plats i klubbens allsvenska lag.
– Det här är en ypperlig möjlighet för våra unga talanger att få speltid på en hög seniornivå och därmed successivt öka förutsättningarna för att utvecklas vidare till toppspelare i Damallsvenskan, säger Lasse Svensson, sportchef i KGFC.

De tre spelare som nu kommer att delta i matcherna för Lidköpings FK i Elitettan är Andrea Simonovic Pajovic, Molly Johansson och Felicia Escobar Särnbratt.
Spelarna kommer att träna med LFK en dag i veckan och utöver det spela matcher i Elitettan med dem.

Övrig tid kommer trion att fortsätta träna med KGFC och dessutom spela matcher med klubbens framgångsrika F19-lag.
– Vi är mycket nöjda med den här överenskommelsen och tror att det kommer att gagna vår förening i framtiden, säger Anna Stoltze, ungdomsansvarig i Kopparbergs/Göteborg FC.

Första matchen för Pajovic, Johansson och Särnbratt i "nya" klubben blir på lördag den 5 september mot IFK Kalmar på bortaplan, avspark 14:00.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler