KGFC korttidspermitterar spelare och personal

KGFC korttidspermitterar spelare och personal

Kopparbergs/Göteborg FC tar del av regeringens erbjudande riktade till företag och organisationer och ansöker om att korttidspermittera samtliga spelare och ledare på deltid – beslutet gäller tills vidare.
Ansökan kommer att gå till Tillväxtverket så snart som möjligt, men informationen med föreningens personal inleddes redan den 18 mars, och klubben har mött en stor förståelse från alla i vår sportsliga verksamhet.
– Vi valde som första förening i svensk fotboll att ta det här initiativet, sedan har det tagit lite tid på grund av förhandlingar med spelarförening och genomlysning av regelverket, men nu är vi på plats med allting, säger Peter Bronsman, ordförande i KGFC.

Bakgrunden känner vi alla till.
Det nya Corona-viruset Covid-19 lamslår en hel värld.

Och Kopparbergs/Göteborg FC är precis som vilket företag som helst, en organisation med anställda, med arbetsgivaravgifter, med kostnader som är förknippade med all kommersiell verksamhet.

Fotbollen är i sammanhanget en liten del,  en till synes obetydlig del. Men inte desto mindre pulserar pengar ur vår verksamhet. Till detta måste föreningen förhålla sig.

Det allra viktigaste och mest betydelsefulla är såklart att vi, Sverige, världen får bukt med det hemska virus, den sjukdom och den farsot som förändrat allas vår tillvaro på väldigt kort tid och på ett väldigt drastiskt sätt.

Kopparbergs/Göteborg FC är en fotbollsförening med verksamhet på elitnivå för seniorer, och juniorer som är upp till 19 respektive 17 år gamla. Just nu kan vi inte bedriva vår verksamhet som vi önskar. De steg vi nu tar är nödvändiga, men vi längtar till den dag när vi kan öppna upp våra dörrar för fotbollen igen.

Men tills dess har vi valt att korttidspermittera vår personal, våra spelare och våra ledare.

Vi hoppas att vi kan återgå till det normalt så snart som möjligt – men där har vi som lekmän naturligtvis ingen prognos eller något facit och att spekulera är inte meningsfullt.

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

 

Visa fler