KGFC har inlett lägret på Gran Canaria

KGFC har inlett lägret på Gran Canaria

Vintern har måhända släppt sitt grepp om Göteborg.
Men ingen kan ändå säga att de bästa träningsförhållandena för fotboll är i motvind och horisontellt regn – det som präglat stan på sistone.
Därför slipar Kopparbergs/Göteborg FC just nu vårformen på Kanarieöarna – träning, träning, träning och därtill viktig teambuilding står på programmet under denna och nästa vecka.


På onsdagen den här veckan rattade spelarbussen ut från Valhalla IP:s grusparkering, siktet inställt på Landvetter flygplats och i förlängningen Gran Canaria.
Ett plan kom sedermera dit lastat med landslagsspelare från Finland, Sverige, Norge och förhoppningsvis Nederländerna (även om den truppen inte ör konfirmerad ännu).
– Viktigt att komma ut så här, att nöta på allting på fina gräsmattor och i bra väder, säger Lasse Svensson, sportchef.
– Det blir en härlig glädje och energi när förhållandena blir så fina som de är här…

– Men träningen i all ära, fortsätter han. Minst lika viktigt är att ändå att svetsa samman gruppen och se till så att alla verkligen drar åt samma håll. Vi har ju några nya spelare och det är viktigt att de ’kilas in’ på ett bra sätt...

– Och så här långt känns allting fantastiskt bra. Vi har ju haft en fin försäsong med bra resultat i träningsmatcherna och i Svenska Cupen.
Sedan laget lämnade Göteborg har truppen hunnit med några rejäla pass och under veckan är det dubbla träningar varje dag och därtill taktik, teori och ’utvecklingssamtal’.
– Det här är en viktig vecka, det är nu vi sätter standarden för hela året, säger Lasse Svensson.
Till skillnad från tidigare år är det dock inga matcher under låret på Gran Canaria. Så var det inte i fjol heller och anledningen är helt enkelt att det inte går att hitta motstånd som är nog kvalificerat.
– Inte särskilt meningsfullt att vinna med 15-0 och samtidigt riskera skador på våra spelare, menar tränare Marcus Lantz.
Närmast på programmet efter hemkomsten från träningslägret står genrepet mot KIF Örebro den 30 mars på Valhalla IP.
Sedan väntar allsvensk premiär på bortaplan (på Påskbergsvallen i Varberg!) mot Kungsbacka och sedan Eskilstuna United på hemmaplan och den 1 maj smäller det till rejält med cupfinalen mot Kristianstads DFF.
Och även om vid inte ska går händelserna i förväg är det såklart ändå oundvikligt att inte påminna om att det i höst sedan väntar spel i Champions League.
– Det är en underbar säsong som vi har framför oss, säger klubben rutinerade sportchef Lasse Svensson.
– Men en sak i taget…

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler