Jennifer tillbaka på hemmaplan efter VM

Foto: PER MONTINI

Jennifer tillbaka på hemmaplan efter VM

Jennifer Falk är hemma från VM igen sedan ett par veckor tillbaka.
Bronsmedaljen hon hade om halsen då, hänger i prisskåpet och vardagen är tillbaka med OBOS Damallsvenskan. Och hur mycket KGFC:s målvakt än håller VM-upplevelsen kär, är et nu hon varvar upp på allvar.
– Jag kan ju inte ifrågasätta att Hedvig fick vakta målet, säger Falk. Hon är jätteduktig. Men det innebär ju inte att jag också vill stå…

 

KGFC är nu uppe i 18 raka tävlingsmatcher utan förlust.

En imponerande poängsvit som inleddes hösten 2018 och förhoppningsvis inte tar slut ännu på ett bra tag.

Faktum är att de senaste förlusten – om vi räknar in träningsmatcherna – kom i slutet av mars. Då var det KIF Örebro som stod för motståndet. Just det, samma KIF Örebro som väntar på Valhalla IP på lördagen med avspark redan 13.45.

Men för Jennifer Falk spelar det där med sviter och motstånd inte så stor roll.

– Jag tänker aldrig på sådant, säger hon. När vi förlorade senast och vilka vi spelade mot då är ganska oväsentligt. För mig är det alltid fokus på att vinna den matchen vi ska spela här och nu.

Det Jennifer Falk tar med sig hem från VM är såklart glädjen, gemenskapen, fotbollsfesten, uppmärksamheten för damfotbollen och alla bra och högkvalitativa träningar tillsammans med VM-truppens övriga målvakter Hedvig Lindahl och Zecira Musovic.

– Den här resan har stärkt mitt självförtroende och jag vill tro att jag har utvecklats, säger hon.

Varken du eller Musoviç fick stå?
– Jag vet ju vad Hedvig kan och jag kan såklart inte vara kritisk mot att hon fick stå. Men självklart gjorde jag allt för att visa att jag också längtade efter att få kliva in på planen. Man vill ju alltid spela…

Ja, så är det i landslaget och så är det i KGFC, där varje dag är en tuff sparring mellan Jennifer och den nederländska VM-silvermedaljören Loes Guerts.

Men din tid kommer väl förhoppningsvis i landslaget, eller?
– Jag hoppas ju det. Nu känner jag i alla fall att jag på allvar vågar tro på mig själv, att jag vågar tro på att jag är en bra målvakt. Jag har fått ett annat självförtroende.

Omstarten av damallsvenskan ägde rum förra helgen och innebar en imponerande seger på bortaplan mot Vittsjö (4-2), ett av seriens överraskningslag. Nu väntar ett annat av lagen ingen kanske trodde på som ett topplag inför årets säsong – KIF Örebro.
– Vi är sjukt taggade, det känns jäkligt bra!
– Vi har bra spelare och den här hösten med både allsvenskan och senare Champions League ska bli riktigt spännande.

Men en sak i taget.

Målet är såklart att vara i fortsatt serieledning sent på lördag eftermiddag också, precis som inför den här nionde omgången av serien.

  • Vi ses på Valhalla IP.
  • Imorgon, lördag 27 juli.
  • Avspark: 13.45.
  • Och ni vet väl vid det här laget, va, att vi har FRI ENTRÈ till alla matcher i OBOS Damallsvenskan under hela 2019…
  • KGFC Forever!

 

TORE LUND
tore@yellowhark.se

Visa fler