Fullt fokus på KGFC – sedan 'all in' på VM

Foto: PER MONTINI

Fullt fokus på KGFC – sedan 'all in' på VM

En match kvar – sedan ett långt sommar- och VM-uppehåll.
Men Julia Zigiotti – en av de svenska Frankrike-resenärerna – har inga problem med att fokusera.
– Just nu är det bara KGFC och matchen mot Limhamn/Bunkeflo som gäller, säger 21-åringen, som kom till Göteborg under sommaren förra året.

På söndagen, 15.00 på Valhalla IP, tar Kopparbergs/Göteborg FC emot Limhamn/Bunkeflo i det som är den rekordkorta vårsäsongens sista match. Tre poäng där och KGFC är i alla högsta grad med i höstens ovissa guldrace.
– Vi har något kryss för mycket, tycker Zigiotti, eller Zäta som hon kallas av de flesta i och runt laget.

– Men vinner vi nu tycker jag ändå att vi gjort en väldigt bra vår. Vi har inte förlorat någon tävlingsmatch hittills under 2019, har vunnit Svenska Cupen och är med i allsvenskans toppskikt.

Limhamn/Bunkeflo, tankar om att möta dem?
– Det finns inga lätta matcher. De slog Rosengård och det tror jag ingen hade gissat på förhand. Vi måste komma upp i vår nivå. Vi vet hur vi vill spela och gör vi bara det så…

– Vi vet i alla fall att vi vill avsluta snyggt och ta med oss en bra känsla inför hösten.

Efter söndagens match väntar några dagars lugn, men på fredag i nästa vecka samlas Blågult i Båstad och förhoppningsvis blir det sedan en lång fransk mästerskapssommar för KGFC:s svenska landslagsspelare Julia Zigiotti, Julia Roddar, Elin Rubensson och Jennifer Falk. Och naturligtvis ska vi också hålla ett öga på och åtminstone en tumme för Loes Geurts i Nederländerna och Vilde Böe Risa i Norge.

Var det nervöst innan Peter Gerhardsson presenterade truppen?
– Ja, det var det såklart. Jag hoppades ju, men även om jag varit med på slutet och naturligtvis vetat om att jag är med i snacket, vågar man ju inte ta något i förskott.

Vad tror du Gerhardsson ser hos dig som han gillar?
– Han gillar nog min spelartyp. Jag är en hårt jobbande spelare med bra spelförståelse, vill delta i både offensiven och defensiven och funkar i flera olika positioner.

Men helst centralt, va?
– Ja så är det ju.

Lyckat till i VM, Julia!
– Tack, men innan dess ska vi göra allt för att knipa tre poäng mot Limhamn/Bunkeflo.

Söndagens match har avspark 15.00.
Valhalla IP är som vanligt det som gäller.
Och som ni vet – visst är det FRI ENTRÉ!

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler