Filippa Angeldahl klar för KGFC

Foto: BILDBYRÅN

Filippa Angeldahl klar för KGFC

Mittfältaren Flippa Angeldahl är klar för  Kopparbergs/Göteborg FC.
Just nu befinner hon sig i Marbella med U23-landslaget och därefter väntar lite välförtjänt ledighet. Angeldahl kommer att ansluta till KGFC i januari.
– Jag har valt att gå till Göteborg för att ta nästa steget i min karriär. Jag vill få möjligheten att bidra till SM guld och ta en plats i A-landslaget, säger 22-åringen.

Filippa Angeldahl är en spelare som varit med länge i hetluften trots sin unga ålder. Redan som 15-åring debuterade hon i Elitettan och som 16-åring i Damallsvenskan. Sammanlagt har det blivit 95 allsvenska matcher och 18 mål.

Längs vägen har Angeldahl, som är född i Uppsala, bland annat spelat i Sirius, AIK, Hammarby och nu senast två säsonger i Linköpings FC.

På meritlistan finns också 13 F17-landskamper, 34 F19- och två a-kamper. 2015 var Filippa Angeldahl en del av det fantastiska F19-lag som blev europamästare genom att slå Spanien i finalen. I den truppen fanns också två av dem som nu blir hennes lagkamrater också på klubbnivå, i Kopparbergs/Göteborg FC – Julia Zigiotti Olme och Rebecka Blomqvist.

Det tyngsta och mest prestigefyllda hittills i karriären torde nog ändå vara då Angeldahl utsågs till Damallsvenskan mest värdefulla spelare vid Fotbollsgalan 2017.
– Självklart är det dit jag strävar igen, säger hon. Men ännu viktigare är just nu att lägga mitt fokus på att få ut mina kvaliteter till laget.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– En central mittfältare som jobbar hårt i båda riktningarna. Jag vill tro att jag har ett bra tillslag och en bra spelförståelse och jag gillar att styra tempot i matcherna och vara ett nav i laget.

Vad tilltalar dig med sättet som Kopparbergs/Göteborg FC spelar?
– Man står för en rolig offensiv fotboll, blandar ett possession-spel med snabbhet. Det går fort helt enkelt och det tilltalar mig.

Kontraktet med Filippa Angeldahl sträcker över säsongen 2021.

KGFC:s sportchef Lasse Svensson:
– Filippa Angeldahl är en spelare vi haft koll på under en längre tid. Hon kommer att tillföra spetskompetens och skärpa konkurrensen på vårt mittfält. Att hon väljer att fortsätta sin karriär hos oss är smickrande och jätteroligt. Med sin blick för spelet, sin bolltrygghet och sin passningsskicklighet kommer hon att bidra med väldigt mycket.
– Man ska också komma ihåg att Filippa är en väldigt rutinerad spelare trots att hon bara är 22 år gammal. Jag ser fram emot att se henne på planen i den svarta KGFC-tröjan.

Visa fler