Fem nya klara inför F19-slutspelet

Hanna Lofthammar från Husqvarna, Wilma Bandi från Näset, Alice Söndergaard och Hanna Wijk från Lerum och Johanna Svedberg från Sävedalen (infälld).

Fem nya klara inför F19-slutspelet

Till helgen är Kopparbergs/Göteborg FC för första gången med i F19-allsvenskans slutspel.
I samma veva har klubbens växande ungdomsverksamhet glädjen att presentera fem (!) nyförvärv.
De är alla med i truppen redan nu – och kommer att vara en del av stommen i F19-laget under nästa säsong!
– Vi har haft ett fantastiskt år och utvecklingen för alla våra unga spelare är så rolig att följa, säger Anna Stoltze, ungdomsansvarig i KGFC.

Under den senaste fem åren har KGFC:s F19-verksamhet successivt flyttat fram positionerna och blivit et ansikte utåt för det fokus föreningen har med ungdomar, regionen Göteborg och framtid i centrum.

2019 är första året då laget har nått slutspel i det som brukar kallas för F19-allsvenskan. Där möts de två bästa lagen i Svenska Spel F19 Södra och Norra i ett högoktanigt drama utsträckt över tre dagar.
I år avgörs allting i helgen som väntar med semifinaler på fredag och final och match om tredjepris på söndag.

I den ena drabbningen ser vi Växjö mot Umeå. De sistnämnda segrade i den norra serien och smålänningrana slutade tvåa i söder. 

I den andra ställs KGFC mot Djurgården. Där har vi KGFC som seriesegrare från söder och DIF som tvåor från norr.

Matcherna spelas på Hammarby IP i Stockholm – och glädjande nog kommer de att sändas på OBOS Damallsvenskan.se och streamas dessutom fritt via Facebook.

Finalen och matchen om bronset spelas sedan på söndag klockan 11.00 och 13.30.
– Jag vågar inte sticka ut hakan alltför långt, säger Anna Stoltze, F19-ansvarig. 
– Men förhoppningen är förstås att vi räcker hela vägen. De andra lagen är naturligtvis också bra och det är första gängen vi är med på den här nivån så självklart måste vi vara ödmjuka
– Men hösten har varit fenomenalt bra, det ska bli spännande att se hur långt det bär…

Vad säger du om säsongen, Anna?
– Våren var lite knackigare men i höst har vi som sagt varit fantastiskt bra. Det är så härligt att se att individerna utvecklats och med det har laget följt med. Och sedan har det som tränare varit underbart att se hur träningsfilosofin vi har har anammats av alla…
– …alla ger verkligen max vid varje tillfälle, det för fullt ös. Vi har skapat en kultur där alla har en vilja att växa tillsammans.

Vad har varit fokus?
– Ett snabbt spel både i tanke och fötter, tempo i passningsspelet och en taktisk blick och förståelse. Jag tycker vi nått väldigt långt där.
– Under de fem år vi bedrivit den här verksamheten har allting satt sig på ett fint sätt. Våra samarbeten med klubbarna i regionen, vår attraktionskraft har ökat, statusen för verksamheten är högre än någonsin…

Har finns en bra plantskola för framtida allsvenska stjärnor helt enkelt?
– Ja, jag tycker det!

Lagom till helgens slutspel har KGFC nu också gjort klart med en handfull nya spelare, fem tjejer som kliver rakt in i truppen och dessutom kommer att bidra till en stark stomme 2020.

De som nu ansluter är (från vänster till höger på bilden här ovanför):
Hanna Lofthammar från Husqvarna, Wilma Bandi från Näset, Alice Söndergaard och Hanna Wijk från Lerum. Dessutom Johanna Svedberg från Sävedalen (infälld).

KGFC Forever.
Mot F19-guld!
Alla tummar i helgen!

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler