Cupfinalen spelas på Gamla Ullevi

Foto: PER MONTINI

Cupfinalen spelas på Gamla Ullevi

Nu ör det klart!
Finalen i Svenska cupen mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Kristianstads DFF kommer att spelas på Gamla Ullevi.
– Jätteroligt att ha lyckats få till det så att matchen spelas på den svenska damfotbollens nationalarena, säger Tore Lund, pressansvarig i KGFC.
Biljetterna till finalen den 1 maj klockan 17.45 är redan släppta.

I den första omgången av OBOS Damallsvenskan gjorde både KGFC och Kristianstad övertygande insatser mot Kungsbacka respektive Limhamn/Bunkeflo.

Därmed sjönk inte ju direkt intresset för finalen i cupen, dit Kopparbergs/Göteborg FC tagit sig genom segrar mot i tur och ordning Växjö, Jitex, Linköping och Djurgården. Kristianstads DFF i har i sin tur segrat mot Limhamns/Bunkeflo, IFK Kalmar, kryssat mot FC Rosengård och tvålat dit mästarna Piteå i semifinalen.

– Ingen tvekan om att det är två lag som sett starka ut under försäsongen. Rätt lag är i final helt enkelt, menar Tore Lund. 

Han har tillsammans med föreningens ordförande Peter Bronsman sedan en tid fört diskussioner med Got Event, kommunens arenabolag, Kristianstads DFF och Svenska Fotbollförbundet.

– Alla parter har varit överens redan från början, men samtidigt har det varit en del logistik att reda ut, säger Tore Lund. Vi har ju tre herrlag i stan som också använder arenan.

  Men ambitionen har varit att skapa en riktig fotbollsfest och nu är vi där, finalen spelas på Gamla Ullevi, arenan som mer än någon annan förknippas med damfotbollen tack vare statusen som nationalarena.

Biljetterna är redan släppta.

Priserna är lågt satta – 100 kronor för vuxna, 50 för barn och ungdom. Samtidigt kommer särskilda föreningserbjudanden att finnas tillgängliga – 40 kronor/biljett vid köp av minst tio biljetter.Biljetterna skaffar man enklast genom att köpa dem via Ticketmaster, bara att följa den här länken:

https://www.ticketmaster.se/event/kopparbergs-goteborg-fc-kristianstads-dff-biljetter/545019

Sedan kommer biljetter också finnas i Got Events ordinarie biljettkassor, samt på Gamla Ullevi under matchdagen.

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler