Bri Folds klar för KGFC

Bri Folds har signerat ett kontrakt med KGFC för de kommande två säsongerna.
Foto: KOPPARBERGS/GÖTEBORG FC

Bri Folds klar för KGFC

Den amerikanska jättetalangen Bri Folds har skrivit på ett kontrakt med Kopparbergs/Göteborg FC som sträcker sig över säsongen 2021.
22-åringen från Lakeland, Florida i sydöstra USA, har redan genomfört en handfull träningspass med sin nya klubb och dessutom deltagit och imponerat i matcherna mot Rosengård och Vittsjö (2-0 respektive 3-0).
– Jag känner mig mycket välkommen och både spelarna och tränare har varit ’amazing’. Det ska bli så spännande och förhoppningsvis utvecklande att vara en del av det här laget, säger Folds.

Det var när trotjänaren Catrine Johansson bestämde sig för at lägga skorna på hyllan och avsluta sin karriär som en lucka i KGFC-truppen uppstod. Den tätas nu till av Bri Folds, som närmast kommer från Auburn University i Alabama och är draftad av North Carolina Courage, NWSL-mästare både 2018 och 2019. 
– Det är en stor möjlighet för mig att komma hit, säger Bri Folds, som spelat i samtliga yngre landslag för USA, från flicknivå upp till U23.

Målet är naturligtvis en plats i a-landslaget, eller?
– Det är en dröm att lyckas nå dit såklart, men en sak i taget.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en offensiv spelare, har gärna en lite släpande roll bakom forwards, vill ha mycket boll och vara delaktig i lagets speluppbyggnad.

Vad säger du om KGFC, av det du sett hittills?
– Jag är imponerad, det är ju landslagspelare på varenda position mer eller mindre. Och tränarna är väldigt tydliga med vad de vill. Jag ser mycket fram emot att komma igång med matcher igen, bortsett från två inhopp här har jag ju inte spelat match sedan i höstas.
– Och jag vill verkligen lyfta fram att Göteborg spelar en fotboll som jag själv förespråkar. Possession, fart snabbt framåt...

Men formen är inte på topp, då?
– Nej, inte ännu. Men det kommer.

Bri Folds ansluter nu till KGFC några dagar efter det att det senaste transferfönstret stängde. Därmed är hon inte spelklar förrän i mitten av juli och kan därför inte delta i OBOS Damallsvenskans första omgångar.
– Det gör egentligen ingenting, nu får jag en möjlighet att träna ikapp och komma i bästa möjlig form.

Hur tänker du krig Campions League i höst!
– Wow, bara wow,! Att få möta de bästa i Europa med det här laget. Så spännande…

 

Mats Gren, tränare KGFC:
– Vi har haft ögonen på Bri och varit intresserade av henne sedan i januari och varit i kontakt med hennes team sedan dess. Vi är glada att vi nu fått en möjlighet att knyta henne till KGFC. Bri är en spännande spelare som är kvick, har bra bollbehandling och spelintelligens. Hon är en typ av spelare som på alla sätt passar vårt sätt att tänka och spela fotboll.

Hur vill du och Jörgen använda henne?
– Vi ser henne som en central mittfältare i en 3-5-2-uppställning, men spelar vi 4-4-2 kan hon också ta en kant.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

 

Visa fler