Anfallarna fixade femettan mot Piteå

Foto. JONAS AUTIO

Anfallarna fixade femettan mot Piteå

På förhand en av årets tuffaste bortamatcher.
När facit är skrivet blev det istället en närmast historisk kross (5-1) mot Piteå IF, mästarna från 2018.
– Under mina fem säsonger i Kopparbergs/Göteborg FC har jag aldrig upplevt att vi har ett så bra lag som i år, säger Pauline Hammarlund, tvåmålsskytt när samtliga anfallare i laget bäddade för lördagssuccén.

Ingen motståndare i OBOS Damallsvenskan reser norrut utan att ha hela bagaget fullt av respekt. Så gjorde naturligtvis också KGFC, som rinledde trippen från Göteborg på fredagsmorgonen inför lördagens match.

– Det brukar bli kryss eller uddamålsseger här om man ens tar poäng, säger Pauline Hammarlund, som ju spelade i just Piteå innan hon kom till KGFC. Nån storseger som denna har jag aldrig varit med om med något lag vad jag kan påminna mig. Det brukar vara tajt och man har en lång resa i benen...

Första målet var viktigt?
– Ja, att få ett tidigt mål skapade ett lugn. Vi jobbade på bra efter det och kunde spela det spel vi vill göra.

Din egen insats?
– Jag tycker jag började riktigt uselt, tappade bollar och kände mig inte alls bra. Men jag tog tag i det och allteftersom kom jag ju in i det riktigt bra.

KGFC:s 1-0 kom redan i den 6:e minuten sedan Rebecka Blomqvist kunde slå in bollen efter en snett-inåt-bakåt från Emma Koivisto på högerkanten.
Sedan, efter 41 minuter,  var det dags för ett snarlikt mål. Den här gången var det Hammarlund som slog in bollen från höger och nu var det Stina Blackstenius som höll sig framme.

I den andra halvleken var det sedan dags för Pauline 'Pallo' Hammarlund att på allvar kliva in i handlingen. 3-0 efter 59 minuter och 4-0 tio minuter senare. Där och då upp gick Hammarlund upp i ledning av skytteligan med sju fullträffar hittills under säsongen.

Med kvarten kvar spikade Rebecka Blomqvist in sista spiken i kistan med 5-0 och även om Julia Karlenäs i hemmalaget kunde få in ett tröstmål på tilläggstid var det naturligtvis aldrig någon tvekan om på vilket konto poängen skulle bokföras.

– Surt ändå för Jennifer Falks skull att vi inte kunde hålla nollan...

För första gången spelade KGFC den här gången med alla tre landslagsanfallarna Blackstenius, Blomqvist och Hammarlund från start. Och efter fem mål från trion kan man väl med visst fog sammanfatta det draget med ett enda ord:
SUCCÉ!

– Det var kul att få en möjlighet att spela alla tre samtidigt, tycker 'Pallo'. Det gick ju väldigt bra. Vi blev målskyttar och dessutom passade vi ju till varandra fram och tillbaka, så samarbetet funkade ju jättefint på alla sätt.

Lördagskvällen i Piteå avslutades med ett välförtjänt och svalkande dopp och efter det en god och lika välförtjänt middag, sedan ännu en övernattning, träning på söndagen och därefter returresa till Göteborg och full laddning inför onsdagens match borta mot Vittsjö.

Piteå IF - Kopparbergs/Göteborg FC 0-5 (0-2)
0-1 (6) Rebecka Blomqvist
0-2 (41) Stina Blackstenius
0-3 (59) Pauline Hammarlund
0-4 (68)  Pauline Hammarlund
0-5 (77) Rebecka Blomqvist
1-5 (90+3) Julia Karlenäs 

Så spelade KGFC mot Piteå:
Jennifer Falk
---
Emma Berglund (UT 62, Anna Csiki)
Emma Kullberg
Natalia Kuikka
---
Emma Koivisto
Filippa Curmark
Julia Zigiotti Olme (UT 62, Filippa Angeldahl)
Rebecka Blomqvist
Julia Roddar (UT 78, Hanna Wijk)
---
Pauline Hammarlund (UT 78, Bri Folds)
Stina Blackstenius (UT 89, Evelyn Ijeh)

Ej inbytta:
Lisa Hall
Hanna Andersson

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler