Nu kör vi – 2019 blir rena superåret för damfotbollen

Foto: PER MONTINI

Nu kör vi – 2019 blir rena superåret för damfotbollen

I morgon lördag är det äntligen dags.
Avspark i Damallsvenskan, eller OBOS Damallsvenskan som den heter sedan i fjol när en sponsor klev in på banan med välbehövliga miljoner.
Och jäklar, blodet pumpar runt i kroppen som aldrig förr – av förväntan, förhoppning och nära nog ren eufori.


Är det i år det ska ske?
Är det 2019 guldet ska hamna i Göteborg?
Om detta vet vi intet ännu.
Men förutsättningarna är goda, omvärlden tror på KGFC, som den tror på KGFC, wow, som alla tror på KGFC! 
På upptaktsträffen i veckan lades bördan på göteborgska axlar. Lite av vikten delad med Linköpíng och Rosengård. Ett Linköping som KGFC rullade ut några veckor sedan.
Men, men, det är nya matcher och nya utmaningar som väntar och det som hände då behöver inte hända igen. Det har historien lärt oss.
Men blir det där favoritoket för tungt att bära?
Nej, jag tror inte det.

Jag gissar och tror mig veta att alla i och kring KGFC-truppen gillar läget. Jag vet att alla har ambitionen att gå hela vägen.

Har pratat med flera av spelarna de senaste veckorna. Press (och nu menar jag inte Christen) och förväntningar är inget nytt för dem. Att ett lag som kom två 2018, som ska spela Champions League i höst, som ska spela final i Svenska Cupen om ett par veckor, har blickarna på sig, är så klart inget konstigt,
Det är helt väntat, rimligt och egentligen bara positivt.
KGFC vill ta guldet 2019.

Men både spelare och tränare är förstås medvetna om att marginalerna är små och att en snedstuds i den 17:e omgången kan vara den detalj som avgör hela tjottaballongen…
Stolpe ut och vi kan fejsa en fjärdeplats.
Stolpe in och pokalen kan hamna i prisskåpet på Valhalla IP.
Jag vågar dock lova att laget, truppen, startelvan, bänken, allt är bättre i år än i fjol. Vi har tappat få spelare, vi har fått in ess som Vilde Böe Risa och Natalia Kuikka från grannländerna Norge och Finland. Vi har flyttat upp energiknippet Hanna Andersson från F19.

KGFC 2019 är ett bra lag.
ETT VÄLDIGT BRA LAG!

Och det är ju i år allting händer. Som om inte serien, cupen och internationella  äventyr vore nog, är det ju VM också. Ett VM där KGFC kommer att ha en drös spelare på plats. Exakt hur många vet vi inte ännu. Men mellan två och fem i det svenska laget, en i Norge och en i Nederländerna är rimligt att tro på.
Så roligt!
Så värda Elin Rubensson, Vilde Böe Resa, Julia Zigiotti, Loes Guerts och vilka klubben fler kan få med, är den här höjdpunkten i sina karriärer. Och så mycket glädje KGFC kommer att få ut av det.
Stjärnor föder intresse.
Intresse ger publik.
Publiken vill se KGFC vinna! Vill hjälpa KGFC att vinna!
Så naturligtvis vill vi i KGFC  se varenda fotbollsintresserad göteborgare på plats på arenorna i år.
Ska vi lova varandra det?
Bästa fotbollen i staden förtjänar publik och knôigt på läktarna.
Så vi ses väl på Valhalla IP och varthän KGFC spelar sina hemmamatcher 2019.
Deal va?
Nu kör vi, start i morron, sedan in mot kaklet i höst.
Och jag har sagt till en kompis jag har i kommunledningen i stan att inte lova bort Götaplatsen till något annat evenemang den 26 oktober.

Visa fler