loading...

Shake Hands  – för att världen behöver det

Under säsongen 2015 har Shake Hands vuxit och vuxit.
Projektet drogs i gång under senhösten 2014, är långsiktigt och vi har lovat oss själva att lägga ner den kraft som krävs för att dra vårt strå till stacken i arbetet för att bygga ett Sverige som är tolerant och välkomnande. Så länge Shake Hands behövs, kommer vårt arbete att fortgå.
Mottagandet har varit entusiastiskt, gensvaret mer omfattande och positivt än vi vågade tro från början.
Händelserna i Europa under året, flyktingströmmarna som sköljer över världen, har visat att ingen kan stå bredvid och att det är viktigt för oss alla att engagera oss för alla människors lika värde.
Shake Hands har under året haft – och har fortfarande – samarbete med bland andra Flyktingguide/Språkvän Göteborg, Social Resursförvaltning i Göteborg, Sandarnas Lag C, Guliganernas och Borås Stads projekt LikaOlika, tjejfotbollsprojektet Futebol Da Forca samt flera andra fotbollsföreningar. (Bildgalleriet här ovanför är från ett par av de arrangemang vi haft på Valhalla IP under säsongen.)
Under hösten kommer vi också att starta en kock- och restaurangskolaskola i samarbete med John Scott's i syfte att utbilda och anställa personal på de pubar John Scott's driver.
2016 fortsätter allt det vi tidigare gjort. Men dessutom tillkommer öppnaträningar för tjejer på Valhalla IP, och vi har dessutom utvecklat ett samarbete med två andra klubbar, Sveakurd Shake Hands FC och FK Bosna 92 i Örebro.
Shake Hands – för att världen behöver det!