Pallo och Zäta förlänger med KGFC

Foto: PER MONTINI

Pallo och Zäta förlänger med KGFC

Landslagsspelarna Pauline Hammarlund och Julia Zigiotti Olme har båda signerat nya 2-årskontrakt med Kopparbergs/Göteborg FC – vilket innebär att de är kvar över säsongen 2021.
– Vi håller på att bygga upp någonting här i Göteborg som känns väldigt bra, säger Hammalund.
– Jag har fått mycket förtroende och känner verkligen att jag utvecklas i den här miljön, säger Zigiotti.

Efter en vecka där resultaten gått emot är det härligt att förmedla goda och positiva nyheter från KGFC-håll.
Och att två av klubbens stora profiler, stjärnor och landslagspelare väljer att förlänga sina kontrakt med två år är naturligtvis ett besked som skickar en tydlig signal till resten av fotbolls-Sverige, som visar att klubben vill, ska, kan och har ambitionen att långsiktigt vara en av de svenska toppklubbarna.
– Vi är förstås jättenöjda med att ha knutit två så duktiga spelare till oss i ytterligare två säsonger, säger klubbens sportchef Lasse Svensson.

Julia Zigiotti Olme kom till KGFC från Hammarby i fjol och har sedan dess utvecklats mycket och är numera bofast i landslaget – ett faktum och en spiral i rätt riktning som hon såklart också känner av själv.
– Jag har hittat min plats i laget, tränarna har trott på mig och utvecklat mig, säger hon. Jag känner att jag får ut det mesta av mig själv och mitt fotbollskunnande i det spelsätt vi använder.
– Jag vill fortsätta i den här omgivningen, i det här laget, jag har tagit stora kliv framåt här och vill fortsätta att göra det.
– Jag har skrivit på för två år och förhoppningsvis tar vi SM-guld innan mitt nya kontrakt går ut.

Men det blir svårt i år, va?
– Ja, men vi ska försöka att göra vårt i alla fall, så får vi se sedan… Det är lika viktigt att kommatvåa och knipa en plats i Champions League

Pauline Hammarlund är inne på samma spår. Hon har varit längre i klubben (fyra år), men varit skadedrabbad både i fjol och i år. Efter förra årets knäoperationer var hon tillbaka big time i år och gick upp i skytteligatoppen tillsammans med forwardskompisen Rebecka Blomqvist,  och i den vevan kallade landslagets förbundskapten Peter Gerhardsson också in henne under det blågula baneret igen. Men den glädjen blev kortvarig…
… för precis då blev hon skadad igen, tvingades tacka nej och har opererat sitt knä ännu en gång.
– Men allting går åt rätt håll nu, säger Hamarlund.

Målet för dig måste vara att komma tillbaka samma form som innan skadan?
– Ja, självklart!

Hur har din rehab varit?
– Klubben har inte stressat mig, säger Hammarlund. Jag känner en trygghet här och får ta den tid på mig jag behöver för att komma tillbaka. Att få en möjlighet att komma tillbaka från skada i lugn och ro är värdefullt.
– Sedan trivs jag i stan, och med Marcus och Jörgen som tränare känner jag att vi bygger upp något långsiktigt. Det var inget svårt beslut att förlänga med två år ytterligare.

Lasse Svensson, sportchef:
– Zäta och Pallo är två fantastiska fotbollsspelare. Dessutom är de positiva och underbara tjejer. Att de  väljer att fortsätta hos oss är oerhört positivt och skapar en stor optimism inför framtiden.

Marcus Lantz, tränare:
– Jag är superglad. Detta visar att de är nöjda med laget, tränarna och känner att de är i en miljö där de kan utvecklas och ta ytterligare steg i sina fotbollskarriärer.

 

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler