Volkswagen ny huvudpartner i KGFC

Peter Bronsman, ordförande KGFC, Henric Sundin, Regiondirektör Din Bil Sverige AB.
Foto: TORE LUND

Volkswagen ny huvudpartner i KGFC

Nu blir Kopparbergs/Göteborg FC Sveriges mest laddade lag
Din Bil Sverige AB med varumärket Volkswagen blir huvudpartner i Kopparbergs/Göteborg FC, ingår ett treårigt samarbetsavtal med klubben.
Samarbetet går i linje med Volkswagens ambition att utveckla Fotbollssverige på både dam- och herrsidan – och samtidigt slå ett kraftigt slag för sitt eget arbete med laddbara bilar och en hållbar framtid.
– Vi är väldigt glada, stolta och hedrade över att få Volkswagen som en stark partner, säger KGFC:s ordförande Peter Bronsman.

– Damfotbollen växer och utvecklas snabbt både i Sverige och internationellt. Sverige är stor nation inom damfotbollen och vi vill ta ansvar för att bredda basen av skolade spelare med goda värderingar som är eller blir fina förebilder.
– Själv brinner jag för att vara med och utveckla möjligheterna för barn och ungdomar att aktivera sig, utvecklas genom idrott och kamratskap. Kopparbergs/Göteborg FC är en utpräglad elitklubb som nu via samarbete med ett stort antal klubbar i regionen ger barn och ungdomar möjligheten att komma närmare sina idoler, säger Henric Sundin, Regiondirektör på Din Bil Sverige AB.
– Sedan starten år 2004 har klubben imponerat stort med framgångar i Damallsvenskan, flera cupguld och härliga insatser i Champions League. Jag hoppas nu att vi samarbetspartners tillsammans kan vara med och bidra med den sista pusselbiten som gör att klubben kan vinna SM-guld och ta en historisk vinst år 2021 då finalen i Champions League avgörs på nationalarenan Gamla Ullevi i Göteborg.

Klubbens ambitiösa integrationsprojekt Shake Hands, som startade 2014 och syftar till att med fotbollen som verktyg hjälpa och stötta alla de barn och ungdomar, i synnerhet flickor, som annars riskerar att hamna utanför av någon orsak, är en också en viktig och avgörande del för Volkswagens engagemang. 

– Shake Hands går hand-i-hand med våra värdegrunder inom Volkswagen-koncernen, säger Henric Sundin.
– Projektet handlar om allt från att integrera nyanlända i det svenska samhället till att skapa sammanhang och gemenskap för någon med en funktionsvariation till att få tjejer från utsatta länder att hitta en väg till ett mer drägligt liv. I det arbetet vill vi vara en aktiv part.

En stor del i Volkswagens hållbarhets- och omvärldstänk inkluderar den hårda satsningen på laddningsbara bilar såsom e-Golf, e-Up och kommande ID3 som är klimatneutral till 100 procent. Samtliga spelare, tränare, ledare i KGFC och samarbetspartners kommer att erbjudas möjligheten att köra någon av dessa bilar, en chans att gå i bräschen för en mer hållbar och miljövänlig framtid.

 

Peter Bronsman, ordförande i Kopparbergs/Göteborg FC, säger:
– Vi är naturligtvis väldigt glada, stolta och hedrade över att få Volkswagen som en stark partner. 
– Samarbetet med dem gör att vi nu får ännu bättre förutsättningar att nå våra sportsliga mål, att utvecklas vårt ungdomsarbete och att satsa ännu hårdare på vårt integrationsarbete i Shake Hands.
– I klubben har vi i allt vi gör det övergripande målet att främja damfotbollen i stor-Göteborg. Att nu ha med Volkswagen på den resan är oerhört viktigt och glädjande.

Avtalet mellan Volkswagen och Kopparbergs/Göteborg FC har utarbetats i samarbete med rättighetsbolaget ISP Sport.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler