Vilde Bøe Risa förlänger med KGFC

Foto: PER MONTINI

Vilde Bøe Risa förlänger med KGFC

Den norska landslagsspelaren Vilde Bøe Risa förlänger sitt kontrakt med Kopparbergs/Göteborg FC och stannar nu åtminstone säsongen ut.
24-åringen, som är en av allsvenskans bästa mittfältare, är glad över att ha gjort klart med en fortsättningen innan säsongen drar igång på allvar till helgen.
– Jag trivs fantastiskt bra med staden, laget, lagkamraterna och tränarna, säger Vilde.

Vilde Bøe Risa, som fyller 25 i juli, spelade samtliga 22 matcher i förra årets OBOS Damallsvenskan, därtill medverkade hon i Svenska Cupen och i bortamötet mot Bayern München i Champions League.

Under året var Bøe Risa en viktig pjäs både offensivt och defensivt för KGFC, som spelmotor och kreatör och dessutom ett vapen vid alla fasta situationer.

– Jag känner att jag utvecklas i klubben, säger den 31-faldiga landslagsspelaren, given i de norska färgerna sedan 2016 eller egentligen sedan 2011 om man räknar med alla ungdomslandslag.
– Jag vill vara en viktig spelare och vill bidra till framgångar för KGFC både i allsvenskan och i Champions League.

Det vara nära ni slog ut storlaget Bayern München i fjol?
– Ja, verkligen. I år tror jag vi är ännu bättre, försäsongen har känts toppen och vi har fått in några riktigt vassa nyförvärv. Träningsmatcherna mot Rosengård och Vittsjö (segrar med 2-0 respektive 3-0) visar att hela laget tagit kliv framåt.

Vilde Bøe Risas kontrakt sträcker sig över säsongen 2020.

Men om ni går vidare i Champions League i höst, måste du ju förlänga igen, va?
– Haha, kanske det. Vi tar en sak i taget…

Lasse Svensson, sportchef KGFC:
– Vi är jättenöjda över att Vilde blir kvar i KGFC. Hon har utvecklats till en viktig kugge i vårt lagbygge och tillför mycket med sin speluppfattning, sitt arbete och sin precision i de fasta situationerna.

Jörgen Ericson, tränare KGFC:
– Vilde är en viktig spelare för oss, hon känner till vårt sätt att spela och med sin kreativitet är hon väsentlig i vår speluppbyggnad. Hennes passningsfot gör att vi ofta kommer till målchanser.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler