Välkommen till KGFC, Annika Schmidt

Foto: TORE LUND

Välkommen till KGFC, Annika Schmidt

Annika Schmidt har skrivit på ett kontrakt med Kopparbergs/Göteborg FC.
Den amerikanska mittbacken ersätter därmed långtidsskadade Beata Kollmats i truppen.
– Jag är väldigt ödmjuk inför den här möjligheten, att få komma till ett av de bästa lagen i Europa är en stor ära, säger 22-åringen, som redan hunnit göra sina första träningspass med KGFC.

Annika Schmidt anlände till Göteborg i onsdags och genomförde första träningen på Valhalla IP på torsdagen, det andra på fredagen. Hon är imponerad av vad hon fått se.

– Själv är jag väldigt nervös och jetlaggad fortfarande, mycket är nytt för mig, säger hon Men jag märkte ju vilken hög standard alla har och vilket högt tempo det är.

– Hittills har alla varit väldigt hjälpsamma och välkomnande. Alla tränare och spelare är måna om att ta hand om en nykomling som jag. Det verkar väldigt familjärt här.

Det var när Beata Kollmats slet av sitt korsband som klubben bestämde sig för att ta in en ny spelare på lagkaptenens position i mittförsvaret. Efter tips och genom kontakter har valet fallit på Annika Schmidt, ursprungligen från de lilla staden Zionsville i Indiana.

Fotbollsmässigt har hon meriter från college och universitets-fotboll, från Chicago Red Stars i den nationella amatörligan WPSL och nu senast deltog hon på försäsongslägret med Houston Dash i proffsligan NWSL.

Beskriv dig själv som spelare, Annika?
– Jag är passionerad och ger alltid 110 procent i allt jag gör. Allt jag gör är för lagets bästa, jag vill se mig själv just som en riktig lagspelare. Jag kan nog vara ganska tuff också och ser mig som en bra huvudspelare. Det är nog det Mats (Gren) och Jörgen (Ericson) sett...

Ditt namn klingar både svenskt och tyskt?
– Ja, haha. På mammas sida härstammar vi från Sverige sedan några generationer tillbaka och pappa är från Tyskland. Det var mamma som bestämde att jag skulle heta Annika efter Annika Sörenstam, och sämre inspiratörer kan man ju ha…

Annika Schmidt kommer att spela i tröja nummer 2, ett nummer som ´klubbikonen' Catrine Johansson burit tills hon nyligen beslutade sig för att lägga skorna på hyllan.
– Det känns som en ära, jag har redan förstått vad ’Cat’ gjort och betytt för den här klubben. Det är hedrande.

Jörgen Ericson, tränare:
– Annika är en intressant spelare som stärker upp en viktig position i truppen. Vi hoppas att hon ska utvecklas i den här miljön och jag ser fram emot att få se henne på planen framöver.

Lasse Svensson, sportchef:
 Nu inväntar vi bara att det sista i pappersarbetet ska bli klart. Sedan ska det bli väldigt spännande att se Annika i den svarta KGFC-tröjan.

TORE LUND
tore@yellowshark.se
Visa fler