Två år till för Loes Geurts i KGFC

Två år till för Loes Geurts i KGFC

Loes Geurts är klar för ytterligare två år i Kopparbergs/Göteborg FC.
Idag signerade landslagsmålvakten från Nederländerna sitt nya kontrakt – och därmed har Kopparbergs/Göteborg FC också under kommande säsonger två av OBOS Damallsvenskans bästa målvakter i truppen!
– Jag är lycklig i Göteborg, trivs i klubben och känner dessutom att laget går framåt för varje år, säger Geurts. 

Sedan tidigare när det klart att Jennifer Falk, landslagsmålvakt i Sverige, stannar i KGFC, sedan hennes option kickat in för en tid sedan.
Nu är klubben också i mål med Loes Geurts, 33, som har en bakgrund Paris Saint Germain och blev europamästare med Nederländerna 2017.

Därmed talar mycket för att Kopparbergs/Göteborg FC kommer att ha två målvakter i nästa års OS – och dessutom naturligtvis ett gäng utespelare som kan bli stora profiler i den turneringen.
– Fantastiskt roligt, säger sportchefen Lasse Svensson. Att behålla Loes har haft högsta prioritet för oss. Och att ha de två bästa målvakterna i serien är så klart en ren ynnest för klubben. Och när facit skrivs för 2020 är jag förhoppningsfull om att de bägge två kommer att ha bidragit till en framgångsrik säsong.

Loes Geurts, som siktar mot OS 2020 i Japan, säger:
– Jag har funderat på andra möjligheter, men det finns risker överallt och du kan aldrig vara säker på att få spela. Samtidigt känner jag att konkurrensen med Jennifer Falk utvecklar oss båda. Vi blir bättre tillsammans.
– I år har vi båda fått förtroende och tagit kliv framåt. Jag tror att det blir likadant nästa år…

Hur känner du inför 2020?
– Klubben tar steg framåt hela tiden. Vi har presterat bra 2019, men jag tror att vi kan bli ännu bättre under de kommande säsongerna. Nu har vi Champions League igen, ett cupguld att försvara och damallsvenskan ser jag verkligen fram emot.

 

Lasse Svensson, sportchef:
– Loes är en av de mest professionella spelarna jag arbetat med under alla mina år. Att hon är kvar hos oss är viktigt på så många sätt. Hon är en förebild, en av de bästa målvakterna någonsin i serien och min tro är att hon kommer att bidra stort till våra framgångar under de kommande åren.

Jörgen Ericson, tränare:
– Att Loes väljer att stanna hos oss är den bästa julklappen vi kunde önska oss. Hon bidrar varje dag med sin rutin, sin attityd och sin erfarenhet. Med både henne och Jennifer i laget har vi lagt en grund inför framtiden som kommer att ta oss långt.
– Att ha två såpass bra målvakter som KGFC nu har i truppen är unikt – och då talar jag inte bara om Sverige, jag pratar om hela världen!

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler