Tre poäng och pangstart på säsongen

Tre poäng och pangstart på säsongen

Hemmapremiär, årets första tävlingsmatch, två nya spelare som för första gången visade upp sig för hemmapubliken.
Efteråt var KGFC-tränaren nöjd med alla besked han fick – och nya norska mittfältaren Vilde Böe Risa tycktes stortrivas i sitt nya lag.
– Jag har fått den roll i laget som jag vill ha, en position där mina kvaliteter kommer bäst till sin rätt, säger 23-åringen.


Kopparbergs/Göteborg FC inledde matchandet 2019 med två träningsmatcher mot norska mästarna Lilleström förra veckoslutet.
En vinst och en förlust.
Men framför allt positiva svar på att laget är rätt på det i säsongsupptakten.
På lördagen  var det sedan supertidig kamp om poäng och de första löpstegen mot framtida titlar och framgångar när gruppspelet i svenska Cupen drog igång med match mot allsvenska konkurrenten Växjö.

Dessvärre fick lagkaptenen Beata Kollmats kasta in handduken redan på matchdagens förmiddag. En förkylning satte stopp för hennes medverkan.
Sedan tidigare fanns också Julia Roddar på skadelistan – bristning i en lårmuskel hennes fall.
Båda spelarna lär dock vara tillbaka relativt snart, Kollmats säkerligen redan till nästa helg.
I cupkampen mot Växjö tog KGFC tag i taktpinnen redan från start. Ett massivt bollinnehav, ett ofta fyndigt passningsspel och en matchbild som inte gav gästerna från Småland något offensivt utrymme överhuvudtaget, bar dock inte frukt i form av nätrassel i den första halvleken.
Segermålet skulle dröja till 20 minuter in i den andra akten då Julia Zigiotti tog emot en knivskarp passning från Vilde Böe Risa och slog in bollen mycket bestämt, utan chans för den annars så duktiga Växjökeepern Erin McLeod.
– Jag är mycket nöjd med väldigt mycket idag, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz. Visst hade jag önskat att vi gjort ytterligare något mål, men det är tidigt på säsongen och det är ändå positivt att vi lyckas dominera såpass klart som vi gör idag.
Lantz lovordade efteråt också de nya spelarna.
Om Natalia Kuikka:
– En av de mest stabila spelarna i vårt lag i dag.
Om Vilde Böe Risa:
– Hon vill ha mycket boll och även om hon skulle missa en passning vill hon genast ha bollen igen. Hon har blicken och kvaliteten i passningarna på det sätt vi visste när vi ville ha henne till klubben.
Böe Risa själv var själv tillfreds med hemmapremiären och sin första skarpa insats för nya klubben. Hon briljerade med fina passningar, en imponerande speluppfattning och hårt arbete.
– Det var gøy, som hon uttryckte det.
– Jag har ju redan märkt att det är ett bra lag jag kommit till, ett lag med många duktiga spelare och ju längre tid jag får desto bättre kommer vi att lära känna varandra och desto bättre kommer samspelet mellan oss att bli.
Din egen insats idag?
– Ok, men jag kan prestera bättre.
En assist, nära ett drömmål, snudd på succédebut var det ändå många som tyckte efteråt.
– Jag har bara varit här i några veckor. Jag hoppas kunna visa ännu mer framöver.

I den andra matchen i KGFC:s grupp i Svenska Cupen vann Linköping mot Jitex på bortaplan med 4-1.
Nästa match för KGFC spelas nästa lördag, mot Jitex på Åbyvallen med avspark 14.00.Kopparbergs/Göteborg FC – Växjö DFF  1-0 (0-0)
1-0 (66) Julia Zigiotti

Så spelade KGFC mot Växjö:
Jennifer Falk
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Emma Pennsäter
Natalia Kuikka
---
Elin Rubensson
Vilde Böe Risa 
Filippa Curmark
Julia Zigiotti (UT 80, Karin Lundin)

Pauline Hammarlund UT 62, Amanda Johnsson Haahr)
Rebecka Blomqvist

Ej Inbytta:
Loes Geurts
Catrine Johansson
Hanna Andersson
Andrea Simonovic Pajovic

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler