Supersäsongen är igång– nu väntar ett år av fotbollsfester

Foto: TORE LUND

Supersäsongen är igång– nu väntar ett år av fotbollsfester

Välkomna till 2019.
Det var måndag efter 13-dagen och hela KGFC-truppen sprang ut på Valhallas nylagda konstgräs med mycket färväntan i kroppar och knoppar – det är ju liksom i år allting sker på en och samma gång!
– Det var lite nervöst innan vi drog igång, erkände norska vintervärvningen Vilde Bøe Risa efter första passet med sina nya lagkamrater.


Mycket spring i benen, en fotbollshungrig trupp, tränarna Marcus Lantz och Jörgen Ericson taggade som inför en avgörande seriefinal.
Det stavas säsongspremiär, innebär glädje, träffa polarna igen, börja pumpa runt blodet i kroppen inför den mest spännande säsongen på hur länge som helst.
– Allting händer ju i år. skrattade asstränare Ericson.
– Vi ska köra ännu hårdare 2019 än vi gjorde 2018, sa Marcus Lantz.

Vid sidan om den här dagen stod anfallaren Karin Lundin, från F19 uppflyttade Hanna Andersson och försvararen Felicia De Feo. De två förstnämnda med förkylningar i kroppen och således snart tillbaka om allt går som det ska, Felicia med sin korsbandsoperataion 3,5 månader bakom, men ändå big time på väg tillbaka!
På Valhalla IP:s läktare såg vi också ett gôtt och månghövdat gäng från superfansen i KGFC Support. Härligt att möta dem igen och att se att de blir fler och fler!
Första träningsdagen bjöd ändå på ett hyfsat lätt fotbollspass. Kulan i luften, få rätt feeling i fötterna, nu kör vi...
– Skönt att komma igång, var den allmänna uppfattningen efteråt.
För nya norska mittfältaren Vilde Bøe Risa var det ändå på något sätt rakt in i hetluften med nya lagkamrater, nya tränare, ny miljö, nytt land, ny stad, nytt boende...
– Det var lite nervigt, erkände Vilde. Men alla i laget har tagit emot mig på ett fint sätt och nu är allting klart med lägenhet. Det kommer att bli jättebra det här.
– Jag har haft en månads semester och vilat lite såklart, men har ändå hållit igång med träningen på ett bra sätt.
Pojkvännen Andreas Vindheim, som till vardags är försvarare i Malmö FF och precis som Vilde också har sina rötter i Bergen, kollade också in måndagens träning från Valhallas läktare och är redan inställd på många pendlingsresor mellan Malmö och Göteborg under året.
– Vi får åka fram och tillbaka till varandras matcher. skrattade han.
Men känner du någon i i ditt nya lag sedan tidigare, Vilde?
– Nej, men jag har mött några av dem med landslaget.
Ja, för så är det ju att för såväl Vilde Bøe Risa och en hel drös av spelarna i KGFC väntar förhoppningsvis det mest spännande fotbollsåret någon av dem hittills varit med om.
• Svenska Cupen.
• OBOS Damallsvenskan.
• VM i Frankrike.
• Champions League.
Men vi tar en sak i taget.
På tisdagen väntar årets första Yo-Yo-test...
... och just nu ser ingen längre än så...

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler