Shake Hands Rwanda tar nästa steg

Shake Hands Rwanda tar nästa steg

Kopparbergs/Göteborg FC gjorde ju nyligen klart med Mediabyrån i Göteborg om projektet ’Shake Hands Rwanda’.
Nu tar vi nästa steg i den satsningen.
Har du fotbollsskor eller benskydd du inte längre använder – lämna dem till oss i samband med matchen på söndag (18/8, 15.00) mot Kristanstad på Valhalla IP.
Och, vi bir naturligtvis jätteglada om du delar det här inlägget!

’Shake Hands Rwanda’ handlar i korthet om att hjälpa tjejer med olika funktionsvariationer från två olika skolor i Rwanda till ett mer meningsfullt liv, ett rikare liv, ett liv med mer sammanhang och framtidstro.

Fotbollen är nyckelordet för att nå målet.

Ambassadör för projektet är KGFC:s stjärnanfallare Rebecka Blomqvist, som skänkt 10 000 kronor och dessutom kommer att var delaktig under hela resans gång. 

– Att Shake Hands ända sedan 2014 hittar nya vägar för dra ett strå till stacken för ett bättre liv till utsatta unga tjejer, är såklart väldigt tillfredsställande, säger Tore Lund, CSR-ansvarig i KGFC.
– Samarbetet med Mediabyrån är något av det bästa vi engagerat oss i överhuvudtaget! Det ser jag kommer att fortsätta under överskådlig tid och bara bli bättre och bättre, mer och mer meningsfullt

Ett av delmålen med ’Shake Hands Rwanda’ är en fotbollscamp på plats i Rwandas huvudstad Kigali nästa år, där ledare från KGFC deltar och jobbar tillsammans med med sina lokala kolleger.

Ett annat av delmålen – något slutmål finns förstås inte i den här typen av engagemang(!) – är att de här tjejerna ska kunna delta i Gothia Cup 2021.

Men innan dess behöver de här ungdomarna utrustning. Och då talar vi i det här skedet framför allt om fotbollsskor och benskydd.
Har du/ni sådan liggande, ta med det till Valhalla IP nu på söndag 18/9. 

Vid entrén som vätter mot Valhallabadet kommer vi att ha folk som ser till att era grejer blir väl omhändertagna.

Och efter det är det ju toppmatch i OBOS Damallsvenskan.

KGFC mot Kristianstad.
FRI ENTRÉ!
Vi ses väl?
Klart vi gör…
KGFC Forever

Visa fler