Rubenssons drömmål gav en poäng

Foto: PER MONTINI

Rubenssons drömmål gav en poäng

Kryss mot Linköping – och därmed missade Kopparbergs/Göteborg FC möjligheten att (åtminstone tillfälligt) ta över serieledningen.
Den stora behållningen denna lördag eftermiddag på Gamla Ullevi var ändå ett läckert frisparksmål från 30 meter av Elin Rubensson.
Tränare Marcus Lantz jublade förstås över det, men annars menade han…
– …vi kom inte upp i nivå idag.

 

Möjligen var det lite nerver, möjligen lite ovana. Det var ju trots allt hemmamatch på en ny arena, på ett Gamla Ullevi där många av spelarna aldrig tidigare lirat.

Eller också är Linköping helt enkelt något av ett bogey team för KGFC. Minns att det var just LFC som gav laget den första förlusten på nästan ett år för bara några veckor sedan.

– Det var inte mycket som stämde idag, menar Marcus Lantz. Men vi får med oss en poäng mot Linköping, som är ett bra lag, och har fortfarande dem fyra poäng bakom oss. Det är positivt.

Lördagspoängen bärgades sedan Elin Rubensson mycket vackert placerat en frispark från långt håll (bortåt 30 meter) i det vänstra krysset. En utmanare till årets mål måhända.
Men annars måste vi vara ärliga att säga att Linköping hade ett chansövertag och att Stina Blackstenius kunde nicka in 1-1 med drygt 20 minuter kvar av matchen kändes därför inte ologiskt. 

Skulle Rosengård besegra Piteå på bortaplan på söndagen är de fyra poäng före i tabellen, men allt tycks ändå bäddat för en rafflande höst där mycket fortfarande kan och kommer att hända.

Marcus Lantz var i fredags i München och såg Bayerns match mot Frankfurt, seger 3-0. 
– Vi kan absolut slå dem, säger han. Men då måste vi vara bättre än mot Linköping.

Bayern München hade på lördagen skickat sin assisterande tränare Marco Knirsch i motsatt riktning. Knirsch satt på Gamla Ullevis läktare, antecknade flitigt och filmade med sin iPad. Han var dock fåordig med kommentarer om de kommande motståndarna i Uefa Womens Champions League.

– Jag ser fram mot två intressanta matcher i september, var väl egentligen det enda han vidgick och hänvisade i övrigt till den tyska storklubbens kommunikationsavdelning.

Nu stundar ett landskampsuppehåll innan det är dags att ta sig an resten av hösten. KGFC har då elva spelare iväg med fem olika landslag: Sverige A (Elin Rubensson, Julia Roddar, Julia Zigiotti Olle, Jennifer Falk, Rebecka Blomqvist), Sverige U23 (Emma Pennsäter), Nederländerna (Loes Geurts), Norge (Vilde Böe Risa) och Finland (Natalia Kuikka och Emma Koivisto).

Därefter väntar först bortamötet med Eskilstuna i OBOS Damallsvenskan den 7 september och sedan följer det häftiga mötet med Bayern München i Champions League den 11 september på Gamla Ullevi.
Ni har väl fixat biljett till den matchen, förresten? Om inte gör ni det på Ticketmaster, bara klicka här!

 

TORE LUND
tore@yellowshark.se

 

Kopparbergs/Göteborg FC - Linköpings FC 1-1 (1-0)
1-0 (20) Elin Rubensson
1-1 (68) Stina Blackstenius

Så spelade KGFC mot Linköping:
Loes Geurts

Emma Koivisto
Emma Pennsäter
Beata Kollmats
Natalia Kuikka

Elin Rubensson
Vilde Böe Risa
Filippa Curmark (UT 74, Karin Lundin)
Julia Roddar

Rebecka Blomqvist
Julia Zigiotti Olme

 

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Emma Berglund
Hanna Andersson
Evelyn Ijeh
Andrea Simonovic Pajovic
Irmeli Jonsson

 

Visa fler