Elin spelar inte mot Nordsjälland – och missar Algarve Cup

Foto: PER MONTINI

Elin spelar inte mot Nordsjälland – och missar Algarve Cup

Elin Rubensson missar helgens träningsmatch mot Nordsjälland och kommer inte att resa med landslaget till Algarve Cup, landslagsturneringen som avgörs i Portugal under de kommande veckorna.
Rubensson har fortfarande problem med sin nacke och en del yrselkänningar sedan hon fick en boll i huvudet under träning för tre veckor sedan.
– Vi ser fortfarande inga tecken på hjärnskakning och Elin gör framsteg, men vi väljer att vara försiktiga och skynda långsamt, säger Matilda Lundblad, klubbläkare i Kopparbergs/Göteborg FC.

Elin Rubensson spelade inte förra helgens cupmatch mot Linköping, men har delvis deltagit i träningar med laget och gjort framsteg under den senaste veckan, men är ännu inte helt återställd.
– Med tanke på hennes historik med hjärnskakningar väljer vi att vara väldigt uppmärksamma, säger Matilda Lundblad. Prognosen är god och allting pekar åt rätt håll, men Elin befinner sig fortfarande i en rehabfas.
– Det är en lång säsong och viktigast av allt nu är att Elin blir helt återställd och förhoppningen är att hon inom kort är tillbaka i full träning och i matchform.

I veckan fattades beslut om att Rubensson inte deltar i landslagets läger i Portugal och inte spelar i Algarve Cup, ett beslut som skett i dialog mellan klubbens och landslagets medicinska team.

Rubensson kommer naturligtvis inte heller att spela lördagens träningsmatch på Valhalla IP mot danska Nordsjälland.

Förbundskapten Peter Gerhardsson kommer under dagen att meddela vem som ersätter Elin Rubensson i Algarve Cup.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler