Rebecka visade vägen mot Vittsjö

Foto: TORE LUND

Rebecka visade vägen mot Vittsjö

Med Rebecka Blomqvist i en delvis ny roll har Kopparbergs/Göteborg FC tagit två tunga bortasegrar på raken.
Först 5-1 mot Piteå och på onsdagen 2-0 mot Vittsjö – och därmed fortsatt serieledning och fortsatt en nolla i tabellens kolumn över förluster.
– Jag trivs väldigt bra i positionen bakom våra anfallare, säger Blomqvist, som inledde målskyttet redan efter knappt en kvarts spel.

Idylliska Vittsjö bjöd på ett fantastiskt väder och en naturgräsplan lika fin som en golfgreen på en majorbana. Och egentligen är det ju helt osannolikt att den här lilla skånska orten med bara 1841 invånare (2019, Wikipedia) har lyckats skapa ett allsvenskt fotbollslag, ett lag som dessutom för det allra mesta presterar väldigt bra, vilket förra årets tredjeplats i tabellen skvallrar om.

Att säsongen 2020 hittills gått i moll går i stor utsträckning att hänföra till en rad svåra skador i truppen. Men när punkt sätts i höst lär det nog ändå vara så att Vittsjö med råge klättrat till säker mark i tabellen.

För KGFC är det viktigt nu att vinna varje match eftersom toppkonkurrenten FC Rosengård också trummar på i nån slags euforisk formtopp.

Men egentligen fanns det inget fog för eventuell oro mot Vittsjö GIK på onsdagen. KGFC dominerade stort från avspark och under de kommande 90 minuterna plus tillägg. Statistiken visade på 12-0 i avslut efter första halvlek, 20-1 efter full tid...

Ettan kom efter en stunds kalabalik och carambolage i Vittsjös straffområde där Rebecka Blomqvist till sist kunde knoppa in bollen.
– Skönt att få en tidig ledning, säger Blomqvist. Och när sedan tvåan kommer kan vi spela ut att jag tycker vi har bra kontroll. Vi släpper väl egentligen inte till just någonting...
– Sedan vill man alltid gå för trean, men det gick inte idag.

KGFC:s andra mål dunkades in från 25 meter av energiknippet, den alltid tuffa, den aldrig slitna och den outtröttligt löpande Natalia Kuikka.
Snacka om fullträff! Snacka om glädje när man får sådan go träff på bollen!

Tillbaka till Rebecka Blomqvist...
– De har ju verkligen en jättefin matta här i Vittsjö. Men för oss som är vana vid vattnat konstgräs blir det förstås en omställning, men jag tycker vi hanterade det bra.

För andra matchen i rad startade KGFC med samtliga tre landslagsaktuella anfallare i startelvan – Blomqvist, Pauline Hammarlund och Stina Blackstenius. Och visst funkade det igen...

Hur trivs du i 10-rollen, lite släpande bakom forwards?
– Det är ju en hyfsat fri roll man har där. Men jag gillar det, men får lite mer boll, blir lite mer delaktig...

Tre mål på de senaste två matcherna vittnar såklart om att Rebecka Blomqvist är i fin form när serien snart vänder och agnarna på allvar ska sållas från vetet under hösten.

För KGFC:s del väntar nu (måndag 17/8) Umeå på hemmaplan (OBS starttiden 15.00) innan det är dags för FC Rosengård borta den 23 augusti och hetare än så blir väl inte fotbollen i Sverige 2020!

– Jag tänker inte på den matchen ännu. Först är det Umeå och alla vet att det inte finns några lätta matcher i damallsvenskan. Vi måste ha fokus på en match i taget.

På onsdagen blev det också klart att KGFC lånar ut den amerikanske försvaren Annika Schmidt under resten av säsongen. Schmidt kommer att representera Sunnanå SK från Skellefteå, som håller till i Elitettan.

 

Vittsjö GIK - Kopparbergs/Göteborg FC 0-2 (0-2)
0-1 (14) Rebecka Blomqvist
0-2 (27) Natalia Kuikka

Så spelade KGFC mot Vittsjö:
Jennifer Falk
---
Emma Berglund (UT 62, Hanna Wijk)
Emma Kullberg
Natalia Kuikka
---
Emma Koivisto
Filippa Curmark
Rebecka Blomqvist
Filippa Angeldahl

Julia Roddar (UT 86, Anna Csiki)
---
Pauline Hammarlund (UT 62, Julia Zigiotti Olme)
Stina Blackstenius

Ej inbytta:
Lisa Hall
Hanna Andersson
Bri Folds
Evelyn Ijeh

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler