Prioritet Finans ny partner i KGFC 

Nils Wiberg, Beata Kollmats och Peter Bronsman.

Foto: OLOF LIDH

Prioritet Finans ny partner i KGFC 

Kopparbergs//Göteborg FC och Finans- och factoringbolaget Prioritet Finans har undertecknat ett treårigt samarbetsavtal.
Avtalet kommer att stärka KGFC och ge klubben ännu bättre möjligheter att utveckla både a-lag, ungdomslag och bidra till damfotbollen i hela regionen.
– Vi är stolta och hedrade över att få Prioritet Finans som en stark partner, säger Peter Bronsman, ordförande i KGFC.
– Klubben har varit fantastiskt framgångsrika de senaste åren. Jag hoppas att vi kan vara med och bidra med pusselbiten som gör att KGFC kan ta en historisk första SM-titel, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Prioritet Finans blir huvudpartner till Kopparbergs/Göteborg FC vilket innebär en rejäl satsning på klubbens verksamhet både på och vid sidan av planen.
– Damfotbollen växer och utvecklas snabbt både i Sverige och internationellt. Vi som är en stor sponsor till svensk idrott vill gärna vara med och bidra till den positiva utvecklingen, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Bland annat blir Prioritet Finans en aktiv part i klubbens Shake Hands-verksamhet – ett paraply för det arbete som startade 2014 och som syftar till att hjälpa och stötta dem som annars riskerar att hamna utanför.
Det kan handla om att integrera nyanlända i det svenska samhället.
Det kan handla om att skapa sammanhang och gemenskap för dem med någon funktionsvariation.
Det kan handla om att få tjejer från utsatta länder att hitta en väg till ett mer drägligt liv.
Gemensamt för allt som bär Shake Hands namn, är att det är fotbollen som är det verktyg vi använder för att uppnå våra mål.

– För mig personligen är det viktigt att vara med och skapa möjligheter för ungdomar att aktivera sig och utvecklas inom idrottsrörelsen. Med inkluderande värderingar som våra unga får med sig från idrotten tror jag att vi har alla möjligheter att skapa ett bättre och växande Sverige där det finns plats för alla, säger Nils Wiberg.

Peter Bronsman, ordförande i Kopparbergs/Göteborg FC, säger:
– Vi är stolta och hedrade över att få Prioritet Finans som en stark partner. 
– Samarbetet med dem gör att vi även fortsättningsvis skapar förutsättningar för att utvecklas som elitförening, men vi kan nu också bygga upp en ännu starkare och mer långsiktig kvalitet i våra ungdomssatsningar.
– Ledstjärnan för föreningen är att främja damfotbollen i Göteborg med omnejd. Att Prioritet Finans delar den visionen med oss känns fantastiskt.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Avtalet mellan Prioritet Finans och Kopparbergs/Göteborg FC har utarbetats i samarbete med rättighetsbolaget ISP Sport.

Visa fler