Pippo vill fira med seger mot Linköping

Foto: PER MONTINI

Pippo vill fira med seger mot Linköping

Grattis Filippa Curmark – på 25-årsdagen och till 100 allsvenska matcher!
Bästa sättet att fira de dubbla jubileerna vore förstås seger och fortsatt serieledning efter måndagsmatchen mot Linköpings FC.
– Årets lag är det bästa och jämnaste under mina år i KGFC, säger Jönköpings-tjejen som kom till Göteborg inför säsongen 2015.

Efter söndagsträningen blev det hurrarop och gratulationer från alla lagkompisar och helgen avslutades sedan med middag och mys med familjen. Och därefter full laddning inför måndagens viktiga match i den allsvenska toppstriden mot Linköping, nuvarande trean i tabellen.

Efter söndagens 2-1 för Rosengård hemma mot Piteå är det Malmö-laget som ligger i topp, men seger mot LFC och ordningen är återställd...

Under sina snart sex säsonger i Göteborg har Filippa Curmark oftast varit en startspelare och för det allra mest har vi sett henne på det centrala mittfältet. Men allt mer frekvent har Pippo – som är smeknamnet de flesta använder om den tuffa och orädda KGFC-kuggen – också synts till i backlinjen.
Någon favoritposition vill hon dock inte peka ut.
– Jag spelar där jag gör bäst nytta för laget...

Curmark – som har Ekhagens IF som moderklubb och dessutom spelat i Husqvarna FF, IFK Kalmar och Jitex – nådde häromdagen i matchen mot FC Rosengård milstolpen 100 allsvenska matcher. I 81 av dem har hon representerat KGFC, i de övriga 19 Jitex.

Några direkta favoritminnen från karriären har hon emellertid svårt att plock fram. Det finns massor av segrar att blicka tillbaka mot såklart, men några speciella matcher, nja...
– Att vinna cupen, att vinna titlar är såklart det som driver alla oss. Och att spela Champions League var naturligtvis en upplevelse.

Något särskilt med att möta Linköping, som är måndagens motståndare?
– Nej. Vi ska göra vårt jobb oavsett vem vi möter.

Truppen mot Linköpings FC:
Jennifer Falk
Emma Berglund
Emma Kullberg
Natalia Kuikka
Hanna Wijk
Emma Koivisto
Filippa Curmark
Julia Zigiotti Olme
Filippa Angeldahl
Julia Roddar
Pauline Hammarlund
Stina Blackstenius
Rebecka Blomqvist
Lisa Hall
Anna Csiki
Hanna Andersson
Bri Folds
Evelyn Ijeh

Och här är matchprogrammet inför måndagens match:

MATCHPROGRAM

TORE LUND
tore@yellowshark.se
Visa fler