Pippo längtar till avspark mot Linköping

Foto: PER MONTINI

Pippo längtar till avspark mot Linköping

Det känns nästan lite löjligt att prata om genombrott när det handlar om en spelare med fler än 100 allsvenskan matcher.
Men något bättre ord för att beskriva Filippa Curmarks makalösa 2020 finns nog ändå inte.
– Jag har fått mycket förtroende och tack vare det har mitt självförtroende vuxit, jag tycker det känts bra hela säsongen, säger Curmark.

Egentigen är det ju ingen som kallar henne för något annat är Pippo.
Där för fortsätter vi med det här också.

Hon kom till KGFC 2015 efter en bakgrund i Ekhagens IF, Husqvarna FF, IFK Kalmar och Jitex. Hon både är och känns som en veteran – men glöm inte att hon bara är 25 år gammal och ändå rimligen har sina alla bästa år framför sig.

I Kopparbergs/Göteborg FC tillhör hon den kvartett spelare och före detta spelare som har mest erfarenhet (av dem som startade säsongen 2020 vill säga).
• Catrine Johansson, som la skorna på hyllan år och nu är lagledare gjorde 186 allsvenskan matcher.
• Rebecka Blomqvist, skyttedrottningen, sladar in på 122.
• Beata Kollmats, lagkaptenen som fått året förstört av en korsbandsskada men hoppas vara till 2021, har gjort 120 matcher i allsvenskan.
• Och sedan Pippo då – med 94 matcher och därtill 19 när hon tillhörde Jitex. 

På lördagen ställer sig mittfältsmotorn Curmark – med både defensiva och offensiva talanger och en fin frisparksfot dessutom –  och resten av laget på tröskeln till omklädningsrummet i Linköping för att klockan 15.00 kliva ut på planen och ha 90 minuter plus lite tilläggstid på sig att göra det som krävs för att bärga KGFC:s första SM-guld.
Strax före 17.00 kan det vara klart. Det är ett scenario, men här bokas inga festvåningar, här korkas inte upp någon skumpa, här målas varken hattar eller kroppar i guld förrän alla lämnat scenen – i nästa vecka väntar Vittsjö på hemmaplan i OBOS Damallsvenkans sista omgång. Det som inte blir klart den här helgen kan bli klart då eller inte...

Här ska vi inte jinxa, Sverige har slagit Tre Kronor förr, typ... Och alla bollar är runda tills man punkterar dem...

– Personligen är jag inte så nervös, säger Pippo. Men där är vi nog olika alla vi spelare. Egentligen är det ju inte något annorlunda än en vanlig match även om jag såklart fattar att det ändå är det...
– Jag känner mig lugn jag ska försöka att bara njuta av ögonblicket.
– Vi ska helt enkelt bara brösta upp oss och vara stolta, vi ska se möjligheterna, vi har gjort det bra i år och hoppas kunna göra det hela vägen..!

Vad är det som har fungerat?
– Vi har en bred trupp, vi har hög kvalitet och kontinuitet i allt vi gör, en spelidé.

Det är tuff konkurrens?
– Ja, men vi är ett topplag och alla köper det, vi har en bra stämning och en skön harmoni i truppen och alla är medvetna om att de spelare som för dagen börjar vid sidan om kan komma in och göra oss ännu bättre. Det går inte att ta något för givet...

Filippa Curmarks fina säsong har gett eko också utanför Valhalla IP. Förbundskapten Peter Gerhardsson har tagit ut henne i sina två senaste landslagstrupper, gett beröm och mot Lettland i EM-kvalet för någon vecka sedan succédebuterade Pippo med ett riktigt kalasmål. Och såklart, there is more to come...

Längtar du till lördag?
– Gissa? Ja!

Matchen mot Linköpings FC på lördagen inleds 15.00.
Ni ser den på Sportbladet Play!

Här är truppen mot Linköping
Jennifer Falk
Lisa Hall
Emma Berglund
Emma Koivisto
Emma Kullberg
Emily Sonnett
Evelyn Ijeh
Vilde Böe Risa
Natalia Kuikka
Filippa Curmark
Julia Zigiotti Olme
Anna Csiki
Filippa Angeldahl
Rebecka Blomqvist
Stina Blackstenius
Julia Roddar
Hanna Wijk
Pauline Hammarlund

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler