'Pippo' i toppform inför Linköping – och senaste nytt inför Champions League

Foto: PER MONTINI

'Pippo' i toppform inför Linköping – och senaste nytt inför Champions League

Genrep inför Champions League.
Linköpings FC på besök i morgon. Då har Filippa ’Pippo’ Curmark, 24, varvat upp rejält och är kanske i sitt livs bästa form.
– Jag har fått mycket förtroende på slutet och med det så växer också självförtroendet, säger Curmark, som alternerat mellan de centrala positionerna på mittfältet och i backlinjen på slutet.
Här finns också senaste arenanytt inför lördagen, cupnytt – och biljettinfo om Champions League i september.

Inför höstens stenhårda, djävulskt tuffa och infernaliskt ovissa avslutning är KGFC med och krigar på tre fronter.

  • I OBOS Damallsvenskan, där Rosengård leder, men där KGFC också har allt i egna händer och fötter.
  • I Svenska Cupen, där KGFC kliver in i handlingen mot Lidköping och sedan förhoppningsvis ska surfa på mot ännu en cupframgång, likt den i år som slutade i konfettiregn, pokal och guld på Valhalla IP i maj.
  • I Champions League, där klassiska ’supermakten’ Bayern München stor för motståndet.

Målet är att  gå all in överallt.
Men en sak i taget.

På lördagen, 24 augusti klockan 14.00, väntar Linköpings FC på Gamla Ullevi, dit matchen flyttats som ett slags genrep inför Champions League i september.

En av alla de spelare som kommer att bli extremt viktig nu och under hela hösten är Filippa Curmark, som kom till klubben via diverse omvägar redan 2015 och sedan dess blivit en publikfavorit tack vare sin attityd och sin glöd, sin ambition och sin inställning att alltid ge allt till sista svett- och – om det skulle behövas – blodsdroppen. Ett och annat gult kort ju kan ramla in på kontot här dessutom, men va sjutton, sånt kan vi väl föra in på pluskontot också...

I de senaste matcherna, segrarna mot i tur och ordning Kungsbacka, Örebro och Kristianstad, har Curmark i hög grad varit inblandad i, främst, det defensiva jobbet. Hennes huvudsakliga placering på planen är i mitten på mittfältet, men hon har gång efter gång också bevisat att hon funkar hur bra som helst centralt i backlinjen.
– Helst är det ju på mittfältet jag spelar, säger ’Pippo’, som är det namn de flesta, för att inte säga alla, använder när de tilltalar henne.
– Men vi är väldigt samspelta, har en bra kemi och om jag hamnar i försvaret är det okej också…
– Vi vet vad som krävs, vi fortsätter att kriga vart vi än på planen.

Matchen mot Linköping, tankar?
– Tufft, men det är det varje gång. Nu är det sista matchen innan ett litet uppehåll, då ska vi ta ut det där sista för att ta hem tre poäng. Vi kör, det finns inget annat.

Har du spelat på Gamla Ullevi förut, damfotbollens nationalarena?
– Nej, men det ska såklart bli roligt.

Efter matchen mot Linköping väntar ett landslagsuppehåll. Därefter stundar sju matcher under 22 dagar i september. Inget för den som viker ner sig…

Framför allt är det ändå Champions League i blickfånget efter helgen. 11 och 25 september mot Bayern München.
– Det blir en riktig värdemätare för oss, säger Filippa Curmark. Det ska bli spännande att se hur vi står oss internationellt. Men jag försöker tänka att det bara är en match, och är det match vill och kan vi vinna, jag tänker inte så mycket på vilka vi möter…

Men först är det ett par matcher i OBOS Damallsvenskan kvar, LFC på lördagen och sedan Eskilstuna borta den 7 september. Målet i serien är att komma sämst tvåa och kvala intill Campions League också 2020
– Nu är det fokus på allsvenskan, säger ’Pippo’. Champions League tar vi sen… 

• Vi ses såklart på Gamla Ullevi i morgon lördag 24/9, avspark 14.00.
• De entréer som gäller är 9 och 10.
• Fri entré som vanligt förstås.

Bar Allians på Gamla Ullevis ”solsida” kommer att att ha öppet under matchen mot Linköping. Loungen är belägen rakt över spelartunneln och pressläktaren. Tre entréer kommer att finnas från publikplats. Våra publikvärdar kommer att visa er rätt. Bar Allians har fullständiga rättigheter och serverar dessutom enklare tilltugg.

Ni har ju såklart också och som tidigare kommunicerats full koll på att KGFC spelar Champions League om bara några veckor. Först hemma på Gamla Ullevi den 11 september, sedan borta den 25 september.
För motståndet står giganten Bayern München.
Wow, så coolt, så fräckt!

Biljetterna till matchen på Gamla Ullevi är släppta och finns att köpa på Ticketmaster och Got Events vanliga biljettställen.
Här är länken till Ticketmaster!

Ni som vill utnyttja vårt förmånliga Föreningserbjudande där hela laget går för 40 kronor/biljett (minst 10, max 50 personer) följer den här länken till Ticketmaster/Föreningsbiljett. 

Matchen mot Lidköpings FK i Svenska Cupen kommer att spelas klockan 18.00 den 18 september på Rådavallen/Dinaplanen i Lidköping. 

TORE LUND
tore@yellowshark.se

 

Visa fler