Pallo: 'Det är små marginaler'

Foto: PER MONTINI

Pallo: 'Det är små marginaler'

Årets första förlust är ett faktum.
Bortamatchen mot toppkonkurrenten FC Rosengård slutade med hemmaseger med till synes klara 3-0.
– Men jag tycker egentligen inte det är en match där det ska skilja tre mål, säger Pauline 'Pallo' Hammarlund, en av KGFC:s främsta på söndagen.
– Det är små marginaler, hade vi fått utdelning i första halvlek när vi låg på hade det blivit en helt annan match.

Traditionens makt är ändå stor. Och även om man kan bevisa nära nog allt både tänkbart och otänkbart med statistik, berättar sådana fakta från historieböckerna  ändå någonting...
I det här fallet visar de att  Kopparbergs/Göteborg FC aldrig har vunnit mot FC Rosengård på bortaplan – och inte heller den här gången gick det att rå på Malmö-laget.
KGFC tog sig an uppgiften med stor optimism på Malmö IP på söndagkvällen. Efter en anstormning från Rosengård under det första fem, sex minuterna tog bortalaget över och hade en 20-minutersperiod med hög press, fint passningsspel och en tung offensiv där inte minst Stina Blackstenius kom fram i några fina lägen. Tyvärr signalerade Blackstenius för byte efter en halvtimme med en känning högt upp på låret. Hon kommer såklart att undersökas i veckan och är förhoppningsvis spelklar inom kort.

Efter knappt en halvtimmes spel är det hemmalaget som tar ledningen med 1-0 (med Caroline Seger i misstänkt offsideposition, det måste påpekas). Och när sedan tvåan kommer en kvart senare blir uppförsbacken naturligtvis brant och svår att bestiga. Säkerligen började nerverna spöka en del också och spelet blev mer omständligt, bolltappen kom i fel lägen allt fler och lagdelarna synkade inte riktigt med varandra. Men inte desto mindre dök det upp ytterligare målchanser under den andra halvleken – den här dagen ville bollen dock inte hitta sitt mål – och det var första gången i år utan utdelning.

När FC Rosengård gör 3-0 strax efter pausvilan kan man tycka att luften borde gått ur KGFC-spelarna. Men icke, alla slet och gick för det ända in mot slutsignalen.
– Vi saknade aggressivitet idag, menar tränare Mats Gren. Verkade lite tyngda av stundens allvar. Men det är tio omgångar kvar...

En av dem som aldrig gav slaget förlorat var anfallaren Pauline Hammarlund. Ständigt löpande, tuff i närkampsspelet, bollvinnare.
– Men det stämmer inte när vi ska slå sista bollen, säger hon. Och när de får sitt överläge och känner att de har flyt och medvind växer de och kan bevaka litegrann, spela mer på säkerhet.
– Det blir ingen rolig hemresa idag. Men det är bara att bryta ihop och komma igen.

Vad händer i veckan?
– Vi ska gå igenom dagens match, prata om den. Sedan ska vi vinna resten av matcherna som är kvar...

Det amerikanska nyförvärvet Emily Sonnett fick göra blixtdebut i sitt nya lag efter bara några dagars träning. Hon visade stora kvaliteter och var till och med nära att bli målnickare tidigt i den första halvleken
– Jag tycker formen kändes bra, säger Sonnett. Men jag har ju inte spelat match på länge och jag kommer förhoppningsvis att komma in det ännu mer efterhand.

Dina intryck av laget och ligan?
– Jag har blivit fantastiskt fint välkomnad av tjejerna och blivit väl omhändertagen. Och jag märker ju att det är väldigt bra spelare i truppen. Att damallsvenskan är en bra liga visste jag, det var därför jag ville hit.

Nästa match för KGFC spelas på lördag den 29 augusti. Då är det bortaplan som gäller igen och Kristianstads DFF som står för motståndet.


FC Rosengård – Kopparbergs/Göteborg FC 3-0 (2-0)
1-0 (26) Ali Riley
2-0 (40) Jessica Samuelsson
3-0 (50) Anna Anvegård

Så spelade KGFC mot Umeå:
Jennifer Falk
-
Emily Sonnett
Emma Kullberg
Natalia Kuikka
-
Emma Koivisto (UT 80, Anna Csiki)
Filippa Angeldal (UT 80, Hanna Wijk)
Julia Zigiotti Olme (UT 87, Bri Folds)
Filippa Curmark
Julia Roddar
-
Stina Blackstenius (UT 32, Rebecka Blomqvist)
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:
Lisa Hall
Emma Berglund
Vilde Bøe Risa

TORE LUND
tore@yellowshark.se
Visa fler