Optimism inför returen mot Bayern

Foto: TORE LUND

Optimism inför returen mot Bayern

För två veckor sedan gjorde Kopparbergs/Göteborg FC en heroisk hemmamatch på Gamla Ullevi. I ett episkt monsunregn mot förra årets semifinalister i Champions League slutade det ändå med förlust, 1-2.
Nu är det dags för bortamatchen mot Bayern München i årets upplaga av Europas mest prestigefyllda turnering. Och KGFC andas optimism, självförtroende och ett jävlar anamma som kan rubba berg och skapa nya färger i regnbågen.
– Vi har alla möjligheter, säger coach Marcus Lantz.
– Vi ska våga lite mer, då har vi absolut chansen, säger lagkapten Beata Kollmats.

Kopparbergs/Göteborg FC lämnade Valhalla IP på tisdagsförmiddagen.
Riktning Landvetter flygplats.
Sedan boarding på Lufthansas flight till München.
Därefter busstransport till hotell och sedan, efter lunch, lite vila och en teorigenomgång med videoklipp från Bayerns senaste matcher, avfärd till mäktiga Bayern Campus för en kvällsträning på arenan som är onsdagens skådeplats för Uefa Womens Champions League.

Efter förlusten på hemmaplan med 1-2 är KGFC nu tvingade att segra med två måls marginal för att kliva vidare till 8-delsfinalerna i det som kallas för UWCL, som spelas i oktober.

Men i KGFC-lägret är det ingen, verkligen ingen, som ser den annalkande uppgiften som omöjlig, trots att laget på andra sidan planhalvan är en av storklubbarna i Europa, är ett lag som abonnerar på platser i fotbollens finrum både på dam- och herrsidan.

– Vi har sett dem några gånger nu och vet hur de fungerar både som lag och och vilka deras individuella kvaliteter är, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz.
– Och med det med mig i bagaget, kan jag inte se något annat är att vi har en stor chans att vända på detta och gå vidare i Champions League.

Lagkaptenen i KGFC, veteranen Beata Kollmats, är inne på samma linje.
– Det viktiga är att vi behåller disciplinen och håller oss till den matchplan vi lagt upp, säger hon.

Vad tar ni med er från hemmamatchen?
– Att vi stod upp så bra mot ett av topplagen i Europa. De har ett lite högre tempo, de är lite skickligare, lite mer rörliga och såklart lite bättre än vad vi är vana vid. Men vi klarade det på Gamla Ullevi och vi i laget är optimistiska inför bortamatchen nu också. Jag kan lova att alla är taggade

Vad måste funka?
– Det var ett liten defensivt upplägg på hemmaplan och kommer säkert att bli så här också. Vi ska ju helst inte släppa in något mål bakåt. Men samtidigt måste vi våga gå framåt, måste våga spela ut.
–Vi vet ju att vi måste göra minst två mål. Det är det som gäller.

Matchen mellan Bayern München och Kopparbergs/Göteborg FC har avspark i morgon onsdag 25/9 klockan 19.00. 
GP:se/sport sänder direkt med start klockan 18.30. I studion finns bland andra KGFC:s skadade forwardsstjärna Pauline Hammarlund.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler