Evelyn och Hanna har förlängt

Foto: TORE LUND

Evelyn och Hanna har förlängt

Två av de spelare Kopparbergs/Göteborg FC tänker bygga framtiden runt är Evelyn Ijeh och Hanna Andersson.
Nu har de båda 18-åringarna två skrivit på nya 2-årskontrakt.
– Ett härligt besked. Både Hanna och Evelyn har alla möjligheter att ta nästa kliv i den här fantastiska träningsmiljön, säger Jörgen Ericson, tränare i KGFC.

Hanna Andersson skrev sitt första a-lagskontrakt inför säsongen 2019 och fick lite av ett genombrott när hon startade på mittfältet i hemmamatchen mot Bayern München i Champions League. Så respektlös, så stark, tuff och så löpsugen att man närmast häpnar över den fantastiska konditionen.
– Det var en rolig match att spela, säger Hanna själv. Och jag märkte ju efteråt att det var många som såg mig och tyckte det gick bra. Där och då fick jag en riktigt boost i mitt självförtroende.
– Jag vill fortsatt at utvecklas och att få träna med dom här tjejerna varje dag kommer at göra mig bättre, det är ju landslagsspelare överallt.

Ja, precis som Hanna själv som - likt Evelyn Ijeh – representerar F18-landslaget och även synts i de ännu yngre blågula trupperna…

Ijeh plockades upp i KGFC:s a-trupp i höstas, men det är först nu hon skriver sitt första ’riktiga’ a-lagskontrakt.
– Jag har kommit bra in i gruppen, säger 18-åringen, som själv menar att hon utvecklats väldigt mycket tack vare all träningstid med spelare som Elin Rubensson, Vilde Böe Risa, Julia Roddar, Emma Koivisto, Rebecka Blomqvist, Pauline Hammarlund,Julia Zigiotti Olme och listan kan bli både längre och ännu länge för så bra och profilstark är ju KGFC:s stjärntäta trupp…
– Att träna med de bästa ger mig en möjlighet att ta de kliv framåt jag måste göra för at bli en ännu bättre spelare själv.

Både Ijeh och Andersson är glada att de har varandra, att de tar sina steg sida vid sida. De träffades i IFK Göteborg för några år sedan och har sedan följts åt via KGFC F19 till klubbens allsvenska lag.
– Jättekul att vi kan hålla ihop och utvecklas tillsammans, säger Hanna.
– Självklart känns det fint att ha med sig en av sina bästa kompisar på den här resan, säger Evve, som är smeknamnet de flesta använder i och och runt laget…

KGFC:s tränare Jörgen Ericson säger:
– Det har varit jättekul att följa deras utveckling. Både Hanna och Evve har tagit stora kliv framåt och de har alla chanser att fortsätta ta de steg som krävs för att bli spelare i det absoluta toppskiktet. Fantastiskt roligt att de väljer att stanna i föreningen!

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler