Mot VM i Frankrike – nu startar äventyret

Foto: PER MONTINI

Mot VM i Frankrike – nu startar äventyret

Idag reser det svenska landslaget till Frankrike.
VM väntar!
– Det ska bli jättehäftigt att få vara med om det här äventyret, säger Julia Zigiotti Olme, en av sex KGFC-spelare som deltar i mästerskapet.

Efter ett bra läger i Båstad och en träningslandskamp mot Sydkorea på Gamla Ullevi i fredags, har det svenska landslagsgänget haft några dagar ledigt, laddat batterierna, träffat nära och kära, taggat upp inför årets höjdpunkt i fotbollsvärlden.
– Jag har träffat familjen  i Upplands Väsby dagarna före avresan och bara försökt att njuta tillsammans med dem, säger Julia Zigiotti Olme, 21-åringen (fyller 22 på julafton) som kom till KGFC förra sommaren från Hammarby.

De måste vara stolta, din familj?
– Ja såklart!

Någon som reser ner till Frankrike av dina närmaste?
– Ja, både mamma och pappa. Jätteroligt att ha dem på plats.

Utöver Julia Z har ju KGFC också med Julia Roddar, Elin Rubensson och Jennifer Falk i den svenska VM-truppen. Dessutom har klubben Vilde Böe Risa i det norska laget (som ställs mot värdnationen Frankrike redan i gruppspelet) och rutinerade målvakten Loes Geurts i Nederländerna (som till exempel har svåra Kanada i sin grupp).

Som ni vet har Sverige lottats in i en grupp där Chile (11/6), Thailand (16/6) och USA (20/6) står för motståndet – dessa matcher sänds samtliga i TV 4.
– Min inställning är att vinna alla matcher, säger Zigiotti Olme. Och vi har en skön känsla i gruppen, till att börja med har vi i alla fall en bra chans att gå vidare från gruppen.

Julia fick spela andra halvlek senast i träningslandskampen mot Sydkorea, gjorde det bra i en lite mer defensiv mittfältsposition än vad hon är van vid.
– Det fungerade bra, tycker hon själv. Jag ger alltid allt, springer mycket jobbar alltid hårt så det kändes inget konstigt alls. Formen är nog så bra den kan vara.

EM-guldet med F19-landslaget är Julia Z:s hittills största framgång i den blågula tröjan. Av dem som var med i det laget har också Stina Blackstenius och Nathalie Björn klivit vidare och in i årets VM-trupp. Och en framgång i Frankrike skulle så klart smälla ännu högre…
– Vi åker dit för att vinna. Men vi är ju inte ensamma om den inställningen…

• Åttondelsfinalerna i VM spelas mellan den 22 och 25 juni.
• Kvartsfinalerna 27, 28 och 29 juni.
• Semifinalerna 2 och 3 juli.
• Och finalen äger rum i Lyon den 7 juli.

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler